Efter tips så har jag börjat koka min havregrynsgröt så här. I vilket fall som helst så har jag börjat lägga till utöver kanelen, även kardemumma och ingefära, vilket ger en väldigt kryddig och god gröt
Att börja dagen med en skål havregrynsgröt är både hälsosamt, mättande och ekonomiskt. Vanlig havregrynsgröt kan lätt göras lite roligare med hjälp av några enkla tricks, och möjligheterna är oändliga
Lägg i en kastrull med havregrynen och låt koka upp som en havregrynsgröt under omrörning. ( prova ha i saker ni tycker om här, ingefära, chili, rökt paprika, aivar, hackade nötter - you name it )
Pepparkaksdrömmar, Pepparkaksgrottor med lingonsylt samt i havregrynsgröten till frukost. Mortla 1 msk hel kardemumma och blanda med 2 msk malen ingefära, 2 msk kanel och 1 msk mald kryddnejlika. 2 msk malen ingefära
Det som ser ut som en portion havregrynsgröt är en blandning av färskost och fikonmarmelad. Sen skivar man den tunt och marinerar den hastigt i vinäger, ingefära m
Håkan äter ju numera havregrynsgröt till frukost varje morgon (ja väldigt ofta gör Anki också det), det var en av de kostförändringar han gjorde efter hjärtinfarkten i våras och den där gröten har nu blivit ett måste