Havregryn pajdeg recept

40 Spara
Bästa pajdegen utan vitt mjöl och mejeriprodukter

Bästa pajdegen utan vitt mjöl och mejeriprodukter

Jag har nog äntligen hittat det bästa receptet på pajdeg, för mej som vill undvika vitt mjöl och mjölkprodukter
34 Spara
Smulpaj med havregryn och mandelmjöl, utan vetemjöl

Smulpaj med havregryn och mandelmjöl, utan vetemjöl

Pajdeg. Av den anledningen testade jag att göra smulpaj utan vetemjöl, den innehåller istället mandelmjöl och havregryn
0 Spara
Paj med nektariner och havregryn

Paj med nektariner och havregryn

En väldigt god paj som inte tar lång tid att göra och gott också med något annat än vanlig pajdeg, smakade lite som chokladbollssmet
122 Spara
Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj

Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj

Fördela blåbären på pajdegen och strö över blåbär och socker. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt
95 Spara
Choklad paj♥

Choklad paj♥

smöra formen som du her sedan ner pajdegen. he ner chokladen på pajdegen i mitten. blanda smör äggula och socker bland sadan ner vetemjölet och havregrynen
66 Spara
Kolapaj utan gluten, mjölk och ägg

Kolapaj utan gluten, mjölk och ägg

Pajdeg. Blanda mjölmix och kanel med varandra och häll i havregrynssmeten. Smält det mjölkfria margarinet
52 Spara
Nyttig Äppelpaj

Nyttig Äppelpaj

Pajdeg. Blanda ihop grahamsmjöl, havregryn och vetemjöl. kokos). 1 ½ dl havregryn. Skala äpplena, skiva i klyftor och lägg i smord form
51 Spara
Knaprig blåbärs/hallonpaj till packfamiljen.

Knaprig blåbärs/hallonpaj till packfamiljen.

Pajdeg. Smält smöret till toppingen och blanda i havregryn och socker, lägg ovanpå bären. 2,5 msk potatismjöl. 2,5 dl havregryn. 2,5 msk potatismjöl. 2,5 dl havregryn
39 Spara
Havre- och äppelpaj

Havre- och äppelpaj

Fördela äppelblandningen över pajdegen. Blanda mjöl och bakpulver och rör ihop med flytande margarin, ägg, socker och havregryn till en jämn smet
43 Spara
smulpaj med hallon och blåbär

smulpaj med hallon och blåbär

Lägg sedan bären i pajformen, smula sedan över pajdegen. Blanda sedan blåbären och hallonen med lite socker och potatismjöl
40 Spara
Smulpaj med åpple á la viktväktarna

Smulpaj med åpple á la viktväktarna

Hacka ihop alla ingredienserna till pajdegen med gaffel. Blanda äppelbitarna med kanel och sötningsmedel och lägg sedan i en ugnsfast form
30 Spara
Äppelpaj

Äppelpaj

När det gäller äppelpaj så gillar jag det bäst om den består av både pajdeg och smuldeg. Mixa råsocker, valnötter, havregryn och mjöl i matberedaren
25 Spara
Vegan - glutenfritt pajskal till matpaj. Idag tacopaj.

Vegan - glutenfritt pajskal till matpaj. Idag tacopaj.

Kakor, pajdegar, blondies, röror, glass. Den här pajdegen består faktiskt av mestadels just kikärtor. 1 dl mixade rena havregryn eller annan mjöl av sort. 3 dl plantbaserad grädde. 1 dl mixade rena havregryn eller annan mjöl av sort. 3 dl plantbaserad grädde
14 Spara
Midsommaraftonens dessert

Midsommaraftonens dessert

Pajdeg. Garnera med de färska bären och servera. Hacka samman smör, mjöl, havregryn och socker. Färska hallon, blåbär, jordgubbar
13 Spara
Växelhäxans äppelkaka

Växelhäxans äppelkaka

Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Vispa ihop äggen med strösockret och vaniljsocker. Bred ut äpplena över pajdegen
10 Spara
Peters köttfärspaj

Peters köttfärspaj

Tryck ut pajdegen i din pajform och nagga den. Hacka ihop smör, mjöl och havregryn till en massa och arbeta in vattnet
7 Spara
Kasslerpaj med purjolök och champinjoner

Kasslerpaj med purjolök och champinjoner

Smält smöret till pajdegen och blanda med de andra ingredienserna. PAJDEG. Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen och häll den över fyllningen i pajformen, stick med en gaffel så äggstanningen rinner ner i fyllningen
8 Spara
Rabarberpaj med mandelfyllning

Rabarberpaj med mandelfyllning

Min pajdeg blev nog lite tjockare, men älskar mördeg så det är bara bra. Rör ihop äggulor, strösocker och maizena i en bunke
9 Spara
Rabarberpaj med mandel- och aprikossmul (glutenfri, utan vitt socker)

Rabarberpaj med mandel- och aprikossmul (glutenfri, utan vitt socker)

Istället för socker eller dadlar, som är så vanliga i recept utan vitt socker, har jag använt mig av torkade aprikoser som sötning i pajdegen
3 Spara
Sött & syrligt sommartecken: smulpaj med rabarber!

Sött & syrligt sommartecken: smulpaj med rabarber!

Blanda havregryn, salt, kardemumma, kokosflingor & mandelmjöl i en bunke. Täck degen med raberberblandningen och toppa med smulad pajdeg
2 Spara
Smulpaj med blåbär och äpple

Smulpaj med blåbär och äpple

Blanda mjöl, havregryn och socker i en skål. Skala äpplen, skär dem i klyftor och kärna ur dem. Smula pajdegen över bären och grädda i ugnen i ca 25 minuter. 2 dl havregryn. 2 äpplen
1 Spara
Rabarber- och hallonpaj med vaniljsås

Rabarber- och hallonpaj med vaniljsås

Pajdeg. Skiva rabarbern tunt lägg i formen tillsammans med hallonen. Jag har nämnt det förut, och jag nämner det igen, det är tur att jag är omgiven av människor som tycker om att äta det tar bakar och lagar
1 Spara
Ost & Skinkpaj.

Ost & Skinkpaj.

Därefter gjorde jag pajdegen. I fredags hade vi en ostmyskväll som var fantastisk (inlägg kommer snart)
18 Spara
Broccolipaj glutenfri

Broccolipaj glutenfri

Blanda ihop ingredienserna för pajdegen, kavla ut och lägg i en ugnssäker form. Lägg i finfördelad broccoli i pajdegen
17 Spara
Äppelpaj

Äppelpaj

 Bakade en äppelpaj till sambon idag då det är en av hans favoriter, har alltid både vanlig pajdeg och sedan smuldeg ovanpå äpplena i min paj, blir så gott med den knapriga ytan samtidigt som jag  vill ha en vanlig pajdeg i botten
14 Spara
Paj med salladslök, spenat och fetaost

Paj med salladslök, spenat och fetaost

Finmixa havregrynen i en matberedare. Ta ur pajdegen ur frysen och tryck ut i en pajform. 2,5 dl vanliga havregryn. 2,5 dl vanliga havregryn
14 Spara
Paj med kallrökt lax och broccoli

Paj med kallrökt lax och broccoli

Pajdeg. 1 dl havregryn. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut i pajskalet i en pajform som du sedan ställer in i kylen i ca 10 minuter. 4 portioner Pajdeg. 1 dl havregryn
13 Spara
Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj

Bred pajdegen över rabarbern. 150 g smör / 2 dl strösocker / 2 dl havregryn / 2 dl vetemjöl / 2 dl strösocker / 0,5 tsk bakpulver / 0,5 dl sirap / 0,5 dl vispgrädde. / 2 dl havregryn
13 Spara
Godaste äppelpajen

Godaste äppelpajen

Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. Det blir otroligt gott med flingsalt i både pajdegen och fyllningen, eftersom flingsaltet lyfter fram alla de andra smakerna och ger en väldigt god smakbrytning mot det söta
12 Spara
Kesopaj med spenat och tomat

Kesopaj med spenat och tomat

Pajen är verkligen god och full av nyttiga proteiner från keson, järn från spenaten och fibrer från pajdegen med havregryn
12 Spara
Jordgubbspaj med mascarpone

Jordgubbspaj med mascarpone

Hacka ihop matfett, socker, havregryn och mjöl för hand eller i matberedare. Pajdeg. 2 dl havregryn. Sätt ugnen på 200°
11 Spara
Allt börjar med en bra botten - pajbotten!

Allt börjar med en bra botten - pajbotten!

Mixa havregrynen till ett fint mjöl. Lyft över pajdegen och skär av överflödiga ändar. Eller, gör snabbvarianten och minimera disken genom att trycka ut pajdegen direkt i formen
9 Spara
Jordgubbs paj med supergod crisp

Jordgubbs paj med supergod crisp

Rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och mjöl ordentligt och fördela ut över pajen. 1 1/2 dl havregryn. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen ( 24-26 cm). 1 1/2 dl havregryn
9 Spara
RECEPT - Kyckling & Broccoli Paj

RECEPT - Kyckling & Broccoli Paj

Nedan recept härstammar från pärmen som jag fått låna av min goa vän Annelie - tyckte att pajdegen blev skitbra så den kommer jag att använda flera gånger
9 Spara
Miniäppelpajer!

Miniäppelpajer!

Nu ska degen vara smulig, är den inte det så tillsätt mer havregryn. Gjorde en liiiten sats vanlig pajdeg som botten i formarna, sedan äppelfyllningen och på toppen la jag smuldegen
8 Spara
Superenkel Äppelpaj

Superenkel Äppelpaj

Fördela pajdegen med fingertopparna över äpplena. 1 dl havregryn - välj glutenfria om du inte tål gluten. 1 dl havregryn - välj glutenfria om du inte tål gluten
8 Spara
Mat som är bra att frysa in

Mat som är bra att frysa in

en näve havregryn. pajdeg. Dela smöret i mindre bitar och blanda med kesella, vetemjöl, havregryn och salt
8 Spara
Kycklingfärspaj

Kycklingfärspaj

Hacka ingredienserna fram och tillbaka med en slö bordskniv tills degen ser smulig ut, ungefär som stora havregryn
6 Spara
Blåbärspaj special

Blåbärspaj special

Kör runt så att havregrynen blir till havremjöl. För den glutenfria pajdegen. Gör så här med den vanliga, glutenhaltiga pajdegen
6 Spara
Björnbärspaj under tosca 6p

Björnbärspaj under tosca 6p

Rör i havregryn, socker, sirap, cocos och mandelspån. jag gör sällan paj med riktigt pajdeg när jag bakar
6 Spara
Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter

Blåbärssmulpaj med vit choklad och hasselnötter

Kör smör, socker, havregryn och vetemjöl i matberedaren tills det är lagom smuligt, det går fort. Lägg över pajdegen och strössla med hackade hasselnötter och lite råsocker för en liten mer crunchig yta
6 Spara
Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde

Rabarberkolapaj med jordgubbsgrädde

Gör under tiden pajdegen. 1 dl havregryn. Ta pappret av mjölkburken och lägg den oöppnade burken i en kastrull
6 Spara
Matlådeverkstad

Matlådeverkstad

Recept på pajdeg kan man hitta i en vanlig kokbok, typ Vår Kokbok. Jag bytte dock ut 1 dl vetemjöl mot 1 dl havregryn. Sedan la jag pajdegen i kylen ca 10-15 minuter, medan jag förberedde fyllningen som bestod av fetaost, spenat, ärtskidor, ägg, turkisk yoghurt, soltorkade tomater och oliver – allt blandat. 1 dl havregryn
5 Spara
Taco paj

Taco paj

1,5 dl Glutenfritt havregryns mjöl. Tag ut pajdegen ut kylen och tryck ut degen i en pajform (ca 22cm i diameter) med handen. 1,5 dl Glutenfritt havregryns mjöl
5 Spara
Hemavans Äppelkaka

Hemavans Äppelkaka

pajdeg. Blanda alla torra ingredienserna till pajdegen. Bred ut äppelrivet över pajdegen, och strö kanelen över äppelrivet
5 Spara
Smulpaj ala Nigela

Smulpaj ala Nigela

Min version skiljer sig från originalet då hade jag i pajdegen havregryn urblandad med mjöl och kokos
5 Spara
Nyttig nötpaj

Nyttig nötpaj

Degen gjorde jag på kokosfett, agavesirap, havregryn och lite dinkelmjöl. Men jag tänkte att det redan var så mycket nötter i fyllningen så att det skulle vara gott att ha nått pajdegigt som kontrast
5 Spara
Jordgubbspaj med citron

Jordgubbspaj med citron

Tillsätt havregrynen i pajdegen som blev över för att få den mer smulig och börja med jordgubbsfyllningen
5 Spara
Kaneldoftande äppelpaj

Kaneldoftande äppelpaj

Blanda ihop pajdegen. Lägg pajdegen över. Pajdeg. 1 ½ dl havregryn. Stek skivade äppelbitar i smör och blanda ihop med sockret, kanelen och kardemumman
5 Spara
Hallonpaj med frasigt täcke

Hallonpaj med frasigt täcke

Rör ihop havregryn, smör och socker i en kastrull på medelhög värme tills det blivit lite lätt frasigt
4 Spara
Ljuvlig hallon & jordgubbspaj (gluten- och laktosfri)

Ljuvlig hallon & jordgubbspaj (gluten- och laktosfri)

Det är superbra att ha som bas i pajdeg och även istället för mjöl i mjuka och hårda kakor. 2 dl (70g) havregryn
4 Spara
Bärpajer så man kan svimma..tips pch recept....

Bärpajer så man kan svimma..tips pch recept....

Rör i havregryn, socker, sirap, cocos och mandelspån. Pajdeg. Tillsätt sedan havregryn och mjöl. Rör om och lägg bären i det förbakade pajskalet, smula den överblivna pajdegen över bären
4 Spara
HÄRLIG OCH PROTEINRIK BÄRPAJ

HÄRLIG OCH PROTEINRIK BÄRPAJ

NÄRINGSINNEHÅLL FÖR PAJDEGEN. 30g Havregryn. Jag blev ju bjuden på en riktigt god paj hos min farmor igår och bad om att få receptet med hem - vilket jag fick
4 Spara
Pomegranate, raspberry and vanilla creme cobbler

Pomegranate, raspberry and vanilla creme cobbler

Tillsätt havregryn, mandelspån, vaniljpulver och kokossocker. Pajdeg. Pajdeg. 5 dl havregryn. 5 dl havregryn
4 Spara
Paj med squash och fetaost

Paj med squash och fetaost

Pajdegen. Pajdeg. 1 dl havregryn malt till mjöl. Pajdegen. Mixa två kalla potatisar i en matberedare, blanda i mjöl, kesella och salt
4 Spara
Vegansk Äppeltartelette med Mandelsmör och Lönnsirap

Vegansk Äppeltartelette med Mandelsmör och Lönnsirap

Mixa havregryn och solrosfrön till ett grövre "mjöl". 1,5 dl glutenfria havregryn. Tryck ut pajdegen i pajformarna och förgrädda skalet mitt i ugnen i ungefär 10 minuter. 1,5 dl glutenfria havregryn
4 Spara
TACOPAJ OCH QUACAMOLE

TACOPAJ OCH QUACAMOLE

Gjorde ett pajskal helt utan vanligt mjöl, innehåller i stället havregryn och sojamjöl. Pajdeg. 2 dl havregryn. Blanda havregryn, vatten och rapsolja i en skål och låt vila i mnst 15 minuter. 2 dl havregryn
4 Spara
Blåbärspaj med marshmallows

Blåbärspaj med marshmallows

Ha i havregrynet, mjölet, margarinet och sockret i en pajform. D Pajdeg. Sen så har du in pajdegen i ugnen i 8-12 min i 225 grader. 3 dl havregryn
4 Spara
Makrillpaj, mager

Makrillpaj, mager

Hacka samman smör, mjöl och havregryn till en grynig massa. Pajdeg. ½ dl fiberhavregryn (Gyllenhammars är små och fina)
3 Spara
Jordgubbspaj med supergod crisp täcke

Jordgubbspaj med supergod crisp täcke

Rör ner havregryn, socker, vaniljsocker och mjöl ordentligt och fördela ut över pajen. 1 1/2 dl havregryn. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och tryck ut i formen ( 24-26 cm). 1 1/2 dl havregryn
3 Spara
Äppelpaj under smuligt täcke med smak av flingsalt

Äppelpaj under smuligt täcke med smak av flingsalt

Nyp ihop smör, vetemjöl och havregryn till en smulig massa. Pajdeg. Pajdeg. 1 dl havregryn. 1 dl havregryn. Igår googlade jag på världens godaste äppelpaj och hittade den här
3 Spara
Blåbärspaj med hallon

Blåbärspaj med hallon

och blanda med havregryn, råsocker och vaniljsocker. Pajdeg. Och tänk så här kring pajen, den är rätt nyttig, bär är nyttigt, smör är nyttigt och havregryn är ju riktigt nyttigt så tänk så mycket paj du akn äta nu
3 Spara
Rabarberpaj à-la Anderstam

Rabarberpaj à-la Anderstam

Rosta havregrynen i en torr och het stekpanna så det blir lätt bruna, och låt svalna. Börja med att göra pajdegen
3 Spara
Kolapaj

Kolapaj

Blanda med havregryn, mjöl och vatten. Pajdeg. 1 dl havregryn. 1 dl havregryn. Någon gång har jag klippt ut receptet på den här kolapajen, fråga mig inte var och när - eller varför jag fick för mig att testa den just nu
3 Spara
Äppelpaj med marängtäcke

Äppelpaj med marängtäcke

Pajdeg. 1 dl havregryn. Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen. Nagga med en gaffel i botten
3 Spara
Kolapaj med vinbär och havssalt

Kolapaj med vinbär och havssalt

Blanda med socker och havregryn. Pajdeg. Blanda mjöl och kanel och häll ner i havregrynsmixen. Pajdeg. 1 dl havregryn
3 Spara
Vinbärspaj med maräng

Vinbärspaj med maräng

Pajdeg. Pajdeg. 1 dl havregryn. 1 dl havregryn. Denna helg blev det farsdags-bak. Vinbärspaj med smarriga marängtoppar
3 Spara
Vanilj- och blåbärspaj

Vanilj- och blåbärspaj

Blanda alla ingredienserna till pajdegen, utom havregrynen, till en deg. Pajdeg. Blanda ner havregrynen i det som är kvar av pajdegen och smula degen överst på pajen
3 Spara
Kalaspuffspaj

Kalaspuffspaj

Hacka snabbt samman alla ingredienser till pajdegen till en smulig massa. 1 dl havregryn. Sätt ugnen på 175 grader
2 Spara
Kolapaj

Kolapaj

Pajdeg. Pajdeg. 1,5 dl havregryn. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut med sked i en form med ca 24cm i diameter. 1,5 dl havregryn
2 Spara
Fruktpaj med dubbel deg

Fruktpaj med dubbel deg

Pajdeg. Arbeta ihop ingredienserna till den första pajdegen(jag använder matberedaren). Pajdeg. 1,5 dl havregryn. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter eller tills pajdegen blivit gyllenbrun. 1,5 dl havregryn
2 Spara
Sommarpaj ala Therese med rabarber och jordgubbar

Sommarpaj ala Therese med rabarber och jordgubbar

Knåda ihop alla ingredienser till en slät pajdeg. 1½ dl havregryn. Knåda ihop alla ingredienser till en slät pajdeg