Mixa paranötter i en matberedare och lägg i en torr panna med solrosfrön och mandelspån. Varför havre. Havre är glutenfritt och innehåller mycket vitaminer (främst B-vitaminer), mineraler och antioxidanter
Gillar du solrosfrön så använd det. 3 dl havregryn. 1)Börja med att blanda alla torra ingredienser. 2)Riv morötterna och blanda ner bland de andra ingredienserna
Frön och havregryn ger en nötig smak och extra fibrer och mineraler. Glutenfritt fröbröd med havre25 g jäst. 1 dl glutenfria havregryn. 1/2 dl solrosfrön. 2 dl havremjöl. 1 dl glutenfria havregryn. 1/2 dl solrosfrön. 2 dl havremjöl
Jag ändrade receptet och så kom dessa till - mina morots -och havrebullar. 100 g havregryn + 2 dl vatten. 75 g havrekross. 60 g solrosfrön. Koka upp 2 dl vatten och häll över havregrynen. Sjud havrekrosset i ca 2 dl vatten i 5 minuter. Blanda havregrynsmassan med havrekrosset, jästen, fröna, och mjöl i kökassistent på låg hastighet ca 5 minuter. 100 g havregryn +. 75 g havrekross. 60 g solrosfrön
Smörj två brödformar med olivolja och lägg havregryn och pumpafrön på botten. ½ dl havregryn. Man kan bara brödet med graham, lantmjöl (4 sorters säd), råg och havre. 2 dl havregryn. 3 dl havremjöl. 2 tsk olivolja, ½ dl havregryn, 1/2 dl pumpafrön. Toppa med havregryn och nötter om du vill Grädda i ugnen längst ner i 50 min. 2 dl havregryn. 3 dl havremjöl
Blanda havremjöl, bikarbonat och salt i en annan bunke. Strö över lite havremjöl. 3 dl havremjöl (på ren havre för glutenfritt) + extra att strö över brödet. 3 dl havremjöl
Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
Mixa mandel och havre till mjöl. ½ dl solrosfrön. Mixa havre och nötter till mjöl. Några av mina favoritkombinationer i smoothie är hallon + jordgubb + valfri dryck (havre, soja, mandel, kokos eller risdryck), endast mango + dryck (