Bakade massor bröd i lördags medan Martin och tjejerna var på kårkamp på Donsö. Hade flera paket med äggostvassle över från senast jag gjorde äggost och brödet blir så mycket luftigare med vassle
Hade äggostvassle i frysen och bakade dessa. Bakade havretekakor igår. Väldigt varmt och gott. 8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn). låt detta stå och svälla i 20 minuter. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. ) 8 dl ekologiska havregryn. 24 tekakor och
Ja som ni märker kanske så blir inläggen färre och färre. 8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn). låt detta stå och svälla i 20 minuter. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. ) 8 dl ekologiska havregryn
Havregrynoch dinkel gör ju att de känns lite nyttiga iaf. Väldigt fluffiga och goda. 8 dl ekologiska havregryn (jag tog fiberhavregryn). låt detta stå och svälla i 20 minuter. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. ) 8 dl ekologiska havregryn. 24 tekakor och
Den innehåller mycket morötter och en deciliter av vetemjölet är utbytt mot grahamsmjöl. Jag fortsätter på temat "baka med barn" och även den här gången blir det en lite "nyttigare" kaka
När man gjort äggost går det utmärkt att frysa vasslen och senare bak bröd på den. 8 dl ekologiska havregryn. Låt detta stå och svälla i 20 minuter. 2 dl ekologiskt grahamsmjöl. Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem. ) 8 dl ekologiska havregryn. 24 tekakor och
Blanda jäst och vatten. Baka ut till limpor, degen är lite lös, lägg på plåtar och låt jäsa 1 tim. Grädda i ugn 15-20 min i 200° sänk till 175° och grädda ytterligare ca 15 min. 1 l gröt av havreoch rågflingor. 1 dl grahamsmjöl