Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Med ägg, mandelmjöl och havremjöl som ingredienser och toppade med bär så innehåller den här frukosten en massa superfoods som ger dig allt du behöver för en bra start på dagen
För övrigt så kom maken med den brillianta idén att vi borde prova alla de där annorlunda "mjölktyperna" som finns, dvd sojamjölk (smakar gräs), mandelmjölk (smakar - oväntat - mandel i vatten) och havremjölk
Havregryn och mandel är fullproppade med nyttigheter, liksom ägg. ½ dl grova havregryn. ½ dl mandelspån. Rör ihop uppvispad ägg med socker, havregryn och mandelspån, och bred över äpplena
Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Om du gör eget mandelsmör så börja med det. Blanda alla ingredienser förutom mandelspånen. Fyll på med krämen och varva resterande smet med mandelspån på toppen
Så när suget efter något gott till kvällen föll över mig ikväll så föll valet givetvis på chokladbollar, denna gång blev det en variant med smak av baileys och mandel
Rör ner ren havre och fibrex. Rör ner mandel, russin och soroskärnor. Strö över lite havregryn. 3 dl rent havre. 1 dl mandel. 3 dl rent havre. 1 dl mandel