De senaste veckorna har jag varit smått besatt av att ta fram ett recept på den ultimata havrekakan. Målet har varit en platt och tuggig kaka som är knaprig längst ute i kanterna, men härligt seg i mitten – alltså en ”cookie” av amerikanskt snitt
Rör smör och socker luftigt i en stor skål. Rör sedan ner havregryn, sultanrussin och hasselnötter. Vänd ner blandningen i smörsmeten, lite i taget, och rör kraftigt
smörj pajformen. Ta bort kärnhusen, stek äpplerna i lite smör kanel socker och sirap. 100 gram smör. 1 dl havregryn. Strö över smuldegen och baka äppelkakan i ca 35 minuter tills den fått fin färg. 100 gram smör. 1 dl havregryn
En annan god kaka där mina läckra björnbär kommit till användning hittar du här. Blanda ihop havregryn, kokos, mandelspån, socker och vaniljsocker i en skål, och smula ihop med det kylskåpskalla smöret