Havre kaka salt recept

Havre & russin proteinkakor

Havre & russin proteinkakor

Till och med så mycket att när min bästa kompis, som också är ett kakmonster, hälsade på mig när jag bodde i New York, gav vi oss på jakt för att hitta den ULTIMATA chocolate chip-kakan
Glutenfria kakor

Glutenfria kakor

Glutenfria havrekakor med choklad. Sega nutellakakor- Kakorna smakar som en seg kladdkaka, som stått och gottat till sig någon dag
Havre och quinoabröd

Havre och quinoabröd

Igår blev det bak här hemma, jag gjorde havre och quinoabröd som blev riktigt goda och fluffiga. Lägg havregryn och kokt quinoa i en bunke
Fridas Havre & Himmelrike

Fridas Havre & Himmelrike

Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så att konsistensen blir ungefär som brödsmulor
Havre och hasselnötskakor

Havre och hasselnötskakor

Sikta ner mjöl, kryddpeppar, bikarbonat och salt i en stor skål. Rör sedan ner havregryn, sultanrussin och hasselnötter
Pepparkakssnittar med havre

Pepparkakssnittar med havre

Blir ni baksugna så kan jag tipsa om urgoda snittkakor med smak av pepparkaka & havre. Havre,. 2 dl havregryn. 1 nypa salt. 2 dl havregryn. 1 nypa salt
Syltkakor med havre

Syltkakor med havre

Konsistensen blir lite seg, snarare än mör som en vanlig syltkaka.  Platta till bollarna lite och gör en grop i mitten av varje kaka med tummen
Kolakakor med havre

Kolakakor med havre

En nypa salt. 1 dl havregryn. Ugn 175º. Rör rumsvarmt smör och socker. Tillsätt övriga ingredienser och blanda samman
Kokoskakor med citron, havre och rester

Kokoskakor med citron, havre och rester

Tillsätt ägg, olja, salt och citronzest och vispa/blanda ordentligt. Det var småkakor med bland annat vanilj, kokos, citron, havregryn och rice krispies
NYTTIG ENKEL KLADDKAKA

NYTTIG ENKEL KLADDKAKA

Klarar typ bara av att äta nyttigt på grund av att jag har mina nyttiga favoriter → denna kladdkaka, protein chokladbollar och havre kakor
Sega havrekakor med sirap, kanel och brynt smör

Sega havrekakor med sirap, kanel och brynt smör

De senaste veckorna har jag varit smått besatt av att ta fram ett recept på den ultimata havrekakan. Målet har varit en platt och tuggig kaka som är knaprig längst ute i kanterna, men härligt seg i mitten – alltså en ”cookie” av amerikanskt snitt