Havet recept

Havets cheesecake

Havets cheesecake

Havets cheesecake – Cheesecake på kavringsbotten med fyllning av stenbitsrom, creme fraiche, färskost, gräslök och pepparrot garnerade med rullar av rökt laxt, smögenräkor, endivesallad med pepparrotsdipp, citronskivor, machesallad & strösslad med pepprig krasse
Havets Wallenbergare med romsås

Havets Wallenbergare med romsås

Skär fisken i bitar och lägg i matberedaren med kniven monterad. Salta och peppra, och kör tills fisken är finfördelad
Havets tårta

Havets tårta

Hejsan hejsan. Tårta på en tisdag, varför inte. -)Denna tårtan har dock jag inte bakat utan en god vän till mig
Havets sallad - alger

Havets sallad - alger

Dessa havets grönsaker kan göra dig både piggare, friskare och vackrare. Alger kallas också havets sallad, men är betydligt rikare på nyttigheter än vanlig sallad
Havets planka

Havets planka

1. Stryk olja på fyra ekplankor. Skala och koka potatisen mjuk och gör ett mos. Lägg i äggulorna och smöret, häll i grädden
Havets frukter och en bläckfisk

Havets frukter och en bläckfisk

Jag är svag för skaldjur och fisk och på sommaren är det mycket av den varan på både grillen och i ugnen
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare

400 g lax. 400 g torsk. 2 dl vispgrädde. 1 ägg. 2 dl ströbröd. 1 tsk Épice Riche 
(kryddblandning). 1 tsk salt
Must have rawfood chokladkaka

Must have rawfood chokladkaka

Jag har aldrig varit rädd för socker eller annat som gör allt gott extra gott. Jag har däremot inget emot att testa alternativ till traditionell bakning
Havets Wallenbergare

Havets Wallenbergare

Dela fisken i bitar. Mixa samtliga ingredienser och låt svälla i 5 min. Stek 8 biffar. Servera med potatismos, gröna ärter, riven pepparrot, pressgurka och smält smör
Havets tartar med löjrom

Havets tartar med löjrom

Hacka laxen och räkorna. Blanda kvarg, gräslök, dill och senap. Rör i lax och räkor. Forma till 4 – 6 ovala bollar
Havets "Wallenbergare"

Havets "Wallenbergare"

Mixa fisken i en mixer. Blanda fiskfärsen med rödlök koriander persilja och ägg. Vänd ner Lätt Crème Fraiche i fiskfärsen och blanda väl
Hela havets läckerheter

Hela havets läckerheter

Ingredienser 1 fiskblock à 400 g, tinat. 300 g räkor med skal, tinade. ca 10 medelstora mandelpotatisar