Hasselnötsmassa recept

6 Spara
Syndig nougattårta

Syndig nougattårta

Kaka. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en form med löstagbarkant, cirka 24 cm i diameter • Vispa ihop hasselnötsmassa,ägg, uppvispade äggvitor och kakao • Häll smeten iformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter • Låtkakan kallna
1 Spara
Nötgömmor

Nötgömmor

1 paket hasselnötsmassa. Ugn 175º. Rör smör och florsocker kraftigt, tillsätt gulorna en i taget, och sen salt, vanilj och mjöl
0 Spara
Ett litet tips.

Ett litet tips.

Hittade en stor ask med hasselnötsmassa i affären som jag inte kunde låta bli att köpa. Hittade en stor ask med hasselnötsmassa i affären som jag inte kunde låta bli att köpa
5 Spara
Nougat-parfait.

Nougat-parfait.

Nougat parfait på mörk chokladsås bottenbondgårdsost, krispig myntaoch spunnet socker. Parfaiten. sätt i en mortel sockret och den färska myntan, stöt allting tills det blivit en vackert grön och jämn massa, strö det ut på en tallrik och låt det torka, då har du fått ett grönt socker som dessutom smakar mynta och kan strös på desserten antingen vid sidan av eller direkt på parfaiten
2 Spara

Nötkrämskaka

Rör margarin och socker poröst, tillsätt hasselnötsmassan och blanda. 1 pkt hasselnötsmassa 220 g. Rör margarin och socker poröst, tillsätt hasselnötsmassan och blanda
2 Spara

Goknutar

1 msk hasselnötsmassa (kan uteslutas). Blanda alla ingredienser till kolasmeten i en kastrull. Koka i 4-5 minuter
1 Spara

Nötchokladtoppar

Rör matfett, hasselnötsmassa och socker vitt och poröst. 100 g hasselnötsmassa. Sätt ugnen på 175º. Bryt 100 g av chokladen i mindre bitar och smält den i mikrovågsugn eller över varmt vattenbad
1 Spara

Nötsemlor

Dela bullarna, gröp ur lite inkråm och fyll med hasselnötsmassa. Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, låt allt bli 37 °
1 Spara

Petit four

Sätt ugnen på 250°. Klä en långpanna med smörpapper. Pensla papperet med smält margarin. Vispa upp ägg och socker pösigt och rör sedan ned mjölsorterna och bakpulvret blandat
1 Spara

Nötkokosbullar

1 ask hasselnötsmassa. Smula ner jästen i en degbunke och häll ner den fingervarma grädden. Rör om tills jästen är upplöst
1 Spara

Semifreddotårta

Rosta mandeln i en torr stekpanna eller 200 grader ugn, låt den kallna. Grovkrossa marängerna. Separera gulor från vitor, det är viktigt att skål och visp till vitorna är helt rena
1 Spara

Gerds ljuvliga gifflar

Rör ut jästen med lite av grädden. Rör ihop socker och smör noga och tillsätt därefter äggen. Rör ihop blandningen tillsätt sedan all grädde, jästblandningen och mjölet
Sökförslag och sidor