hasselnötsmassa. nougat. Smörj och bröa en form med löstagbarkant, cirka 24 cm i diameter • Vispa ihop hasselnötsmassa,ägg, uppvispade äggvitor och kakao • Häll smeten iformen och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter • Låtkakan kallna. Smält nougaten och ringla den över tårtan •Ställ in den igen i frysen i minst 3 timmar • Ta ut tårtan30 minuter innan den ska serveras • Dra försiktigt en knivlängs kanten och lossa sedan tårtan från formen
Hela, hackade, rostade, som massa, nötkräm, nougat och ja, hasselnötssirap (gillar inte riktigt Monin men minns inte namnet på det märke jag tycker smakar bäst - känner igen flaskan om jag ser den i alla fall
Vispa ihop hasselnötsmassa, ägg, uppvispade äggvitor och kakao. I alla fall så hade jag tänkt att tipsa om en vääääldigt god nougattårta som jag hittade recept på inne på recept
Lägg i kylskåpet att vila, under tiden smälter du både nougatmassan och hasselnötsmassan tillsammans med konjaken i vatten bad, avkyl, och vispa äggulorna tillsammans med sockret ordentligt, vitt och pösigt, när du gjort det tar du fram den vispade grädden och tillsätter den smälta massa och ägg-socker-vispet i grädden, rör om försiktigt och lägg i önskade portionsformar
Skär stavar av nougaten och tryck ner dem i mitten av smeten. (12 st) 100 g smör3 dl socker2-3 ägg2 tsk bakpulver200 g hasselnötsmassa eller malda hasselnötter3 dl mjöl1 dl standardmjölk Fyllning. 100 g nougat Sätt ugnen på 200ºC