Mer glass. Detta recept från Anna Bergenströms kokbok. Du behöver. 3 dl grädde1,5 dl florsocker3 ägg100 g hasselnötterVispa ägggulorna och det siktade florsocker pösigt
Blötlägg gelatinet i minst 5 minuter. Häll den stora mängden socker i en kastrull och ställ på spisen. När sockret smält och börjar bli brunt, häll i grädde och mjölk
Hasselnötsglass 6-8 personer. Detta recept är mer som en semifreddo (halvfrusen glass), den görs cirka två timmar innan servering och kräver ingen omrörning
Koka upp socker och vatten. Vispa upp äggulorna i en skål och häll sockerlagen över under vispning. Sjud över vattenbad under vispning tills krämen tjocknar
Rosta hasselnötterna i het torr stekpanna tills de doftar och skalen börjar lossna. Lägg över nötterna i en ren kökshandduk och gnugga bort så mycket som möjligt av skalet
Jag var så nöjd när jag bestämde mig för att göra hasselnötsglass till förnyår (jag har dessert-amuse för första gången på flera år) MEN så kom jag på att en av deltagarna är allergisk och nu är jag istället väldigt nöjd för att jag kom på det INNAN själva förnyårsafton
5 dl hasselnötsglass. Brygg kaffet, rosta nötterna och grovhacka dem. Vispa grädden. Blanda i Cointreau. Skär glassen i kuber och vänd ner den i grädden
Ät med hasselnötsglass. Igår fick jag ett pajinfall. Hittade lite överbliven smuldeg i kylen och några trädgårdsäpplen som ville bli uppätna och tillsammans blev de minipajer - väldigt mini
Gör det samma med hasselnötsglassen. 1 förpackning hasselnötsglass. 1 förpackning hasselnötsglass. . Min fina kollega Louise bjöd hem oss på Italiensk afton för några veckor sen, då blev det delikatesser, saffransrisotto med parmachips och tartufo