Hasselnötsformar recept

Hasselnötsformar

Hasselnötsformar

Smörj formarna väl med matfett och använd Pofiber i stället för ströbröd. Mal hasselnötterna. Vispa vitorna till en fast massa och blanda i florsocker, malda hasselnötter och äppelmos
Hasselnötsformar med vanljkräm och bär

Hasselnötsformar med vanljkräm och bär

Hasselnötsformar med vaniljkräm och bär (12 st) Ingredienser 0,5 dl hasselnötter 2 dl vetemjöl 2 msk strösocker 85 g smör eller margarin   Vaniljkräm

Hasselnötsformar

Vispa ägg, äggulor,socker och majsstärkelse väl. Värm mjölken och låt den nästan koka upp. Vispa gradvis ner mjölken i äggblandningen och blanda väl

Hasselnötsformar med vaniljkräm

Sätt ugnen på 200 grader. Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalen börjar spricka. Lägg nötter på en ren handduk och gnugga bort skalen

Hasselnötsformar

Blanda mjöl, socker och fett, gärna i matberedare. Arbeta hastigt ihop till en deg med hjälp av äggulan

Hasselnötsformar

1.  Smörj formarna väl med matfett och använd Pofiber i stället för ströbröd. 2.  Mal hasselnötterna. 3.  Vispa vitorna till en fast massa och blanda i florsocker, malda hasselnötter och äppelmos