Resultatet blev ett alldeles underbart Hasselnötsbröd med äpple. Täck över efter halva tiden så det inte bränns – ut får du ett saftigt gott hasselnötsbröd som avnjuts bäst precis när som… 3 ägg
Blanda havregryn, grahamsmjöl, vetemjöl, havrekli, salt och bikarbonat i en skål. Hacka aprikoser och fikon och blanda ner i mjölblandningen tillsammans med hasselnötter
Smula jästen i en degbunke, häll över fingervarmt vatten, rör om tills jästen löst sig. Tillsätt soyayoghurt, lönnsirap, salt, nötter och det mesta av mjölet
Rör ihop filmjölk, bikarbonat, malt och salt i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, solrosfrö, linfrö, russin och nötter och arbeta ihop till en ganska kladdig deg
Rör ihop filmjölk, bikarbonat, malt och salt i en bunke. Blanda i vetemjöl, grahamsmjöl, rågmjöl, solrosfrö, linfrö, russin och nötter och arbeta ihop till en ganska kladdig deg
September 2011 startade jag min surdeg, det är en surdeg av vete. Det bakas mycket på surdeg nu och fler och fler i min omgivning har startat sin egna surdeg
Vi började dagen med ett Russin- och hasselnötsbröd. Russin- och hasselnötsbröd 500g vatten 40g jäst 750g mjöl 175g rågsikt 20g salt 35g margarin 125g rostade, grovt hackade hasselnötter 100g russin Rosta hasselnötterna i ugnen tills de blir gyllenbruna, gnugga av så mycket skal som möjligt då det annars ger en bitter smak
) Tranbärs- och hasselnötsbröd. Ibland gör jag sånt som kanske inte normala människor gör, som springer 5 km, kommer hem och ställer sig och bakar bröd
russin- och hasselnötsbröd (eller annat gott bröd). Hacka krabbköttet lätt och finhacka rödlöken. Blanda krabba och rödlök med majonnäs, dill och citronsaft