Häll ner hasselnötsmjöl, kanel och bakpulver och mixa ihop lätt så att allt blandas ordentligt. Här experimenterade jag fram en saftig och god fikonkaka som varken innehåller vetemjöl, socker, ägg eller mjölk
Hasselnötmjölk passar heeeelt perfekt i islatte, man får den goda nötiga smaken från hassel och där finns även en sötma i mjölken som gör att man inte behöver söta drycken – tycker åtminstone jag som ogillar de där alldeles übersöta kaffedrinkarna man får på café
2 dl grovt hackade hasselnötter. Hacka nötterna grovt och torrosta dem med pumpakärnor och solrosfrön. Blanda ner rapsoljan, jordnötssmör och honung och häll blandningen över bären i en ugnssäker form
Måtta upp ett latteglas med hasselnötsdryck och häll i mixern. Detta recept är gjort i Nespresso Lattisima Touch kaffemaskin där kaffe extraheras som en espresso (40 ml) och mjölken doseras automatiskt. 150 ml Hasselnöt- och risdryck
Tillsätt mjölk, kakao och äggulor. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills de får lite färg. Den kom med två kannor, dels den stora på 1 1/2 l men även en liten minikanna som jag använde mig av till just denna kakan nämligen när jag mixade hasselnötterna vilket den gjorde väldigt bra och snabbt. 170 g hasselnötter. 1 dl rumstempererad mjölk 3%. -) 170 g hasselnötter. 1 dl rumstempererad mjölk
Mina bollar är smaksatta med karamelliserad mjölk vilket gör att de får en ljuuuuvlig smak av kola. De knapriga hasselnötterna bryter av fint mot den lena smeten
Hetta upp mjölk i en kastrull, bryt chokladen i bitar och lägg ner i den varma mjölken. Fördela de rostade hasselnötterna samt lite hyvlad mörk choklad över tårtan
Blanda ner kondenserad mjölk, äggulor och vanilj. 1 burk kondenserad mjölk. 50 g hasselnötter. Klä påskäggets båda insidor med plastfolie, och täck dem sedan med det rosa marsipanlocket