Harriets pepparkakor recept

Tant Harriets Pepparkakor

Tant Harriets Pepparkakor

Pepparkakor är ju ett måste till jul och dessa peppisar är ett säkert kort. Förvara pepparkakorna i burkar med lock i rumsvärme
TANT HARRIETS PEPPARKAKOR

TANT HARRIETS PEPPARKAKOR

Pepparkakor måste man ha till jul. Här är kardemumma i dessa och det ger en extra kryddig smak. Vill man stå hela dan och baka gör man den här satsen, men det hade inte jag lust med så jag halverade receptet
Tant Harriets Pepparkakor

Tant Harriets Pepparkakor

Ingredienser. 300 g smör5 dl socker         Röras ihop smidigt. 1 dl sirap2 dl vatten1 msk mald ingefära1 msk mald kanel                      Tillsätt1 msk malda nejlikor2 tsk finstött kardemumma1 msk bikarbonat / natron

Tant Harriets pepparkakor

Rör fett, socker och sirap smidigt. Rör först ner kryddorna (stöt kardemumman i en mortel om den är hel) och bikarbonaten, sedan vattnet och sist det mesta av mjölet

Tant Harriets pepparkakor

1. Rör smör, socker och sirap smidigt. 2. Tillsätt vatten, kryddor, bikarbonat och mjöl. 3. Arbeta degen smidig i matberedare eller på bakbordet