Vegetariska hamburgarepåquornfärs – uppdaterad, enklare version. Jag har börjat på ett nytt jobb, som är väldigt roligt och utmanande, men som verkligen suger musten ur en och som har gjort mig akut osugen på att sätta mig och skriva om kvällarna när jag kommer hem
Alla gillar hamburgare så varför inte göra vegetariska. Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare
Låt quornfärsen tina. Har ni testat att göra egna vegetariska hamburgare att slänga på grillen. Grilla dem under lock ganska hårt på hög värme, och låt dem sedan ligga några minuter på indirekt värme (där det inte är någon kol under)
Veganska hamburgarepå Formbar Färs med Burgerdudes. Vegetarisk shish kebab påquornfärs. Just nu sitter jag på tåget hem från en blixitvisit på Way Out West i Göteborg (kommer skriva mer om det i ett kommande inlägg) och är på väg hem till Stockholm där jag ska börja hösten med en föreläsning och workshop hos Riksteatern
Bygg en hamburgare av dina favorittillbehör och hugg in. Eller erkänna och erkänna, ni som följer mina matlagningseskapader har nog redan märkt detta, att jag är riktigt dålig på att laga vegetarisk mat
Grymma vegetariska hamburgarepåquornfärs. De tillverkar också nuggetsen och no chicken schnitzlarna som går att köpa på Max hamburgare, som är utan tvekan de goaste köpenuggetsen idag
Vegetariska hamburgarepåquornfärs – uppdaterad, enklare version. Och det verkar dessutom som om att alla friterade grejer man kan köpa på restauranger (tyckte åtminstone jag) har fett mycket bättre panering och blir väldigt mycket roligare än grejer man kan göra hemma
Om man nu inte har man och barn att utfodra kan man ju ta med den i små plastbyttor till sitt jobb och underhålla med (matrelaterade) barndomsankedoter på lunchrasten
I morgon ska det grillas hamburgare igen och idag bjuder jag på det här receptet, som bygger på samma ”smet” som burgarna men som fylls med färsk vitlök, chili, paprika och oregano för att ge en spansk touch
Vegetariska hamburgarepåquornfärs – uppdaterad, enklare version. Det här receptet har jag sparat på till en dag som den här, då blasksnön yr utanför fönstret och jag behöver minnas hur solen smakar
Vegetariska hamburgarepåquornfärs – uppdaterad, enklare version. Om ni har följt min blogg under några år så kanske ni har koll på att jag har grillat quornburgare i flera år, främst gjorda på mitt eget färsrecept, men nu när Quorn här under våren kom ut med ett nytt recept på sina färdigbiffar så blev det plötsligt lite roligare att även använda dessa
Sommarlov och hamburgarepå Forth of July – Bigmacdressing och hemmagjord barbequesås. Den här veckan har jag ett roligt litet samarbete med Santa Maria, krydd- och tex mexmästarna på gång, och jag tänkte ta chansen att ge er ett enkelt och riktigt gott recept på en av den svenska veganvärldens stora besattheter – fempepparsåsen
Hamburgaren. Stålmannen med kalsongerna på insidan. Jag har slipat på det genom åren. Försökt få till konsistensen, smaken och utseendet på det så att det ska kännas så där riktigt rätt när man tar den första tuggan
Vegetariska hamburgarepåquornfärs – uppdaterad, enklare version. Vi käkade burgare igår, och då jag just nu går på någon sorts långsiktig kur där jag försöker minimera mängden onödiga ägg och mejeriprodukter i min mat så tänkte jag att jag skulle försöka göra quornfärsburgare (som trots de sjukt lyckade oumphburgarna på Fårö tillsammans med Orlando’s Jamaican, fortfarande är mina favoriter), fast utan ägg, och lite snabbare och enklare
Det finns otroligt mycket att vinna på att bli bättre på att laga smartare mat. Ekot) Att otroligt mycket av all den mat som odlas eller föds upp aldrig ens hamnar på tallriken (för korta bananer och fula apelsiner lämnar aldrig ens fälten där de odlas utan kasseras direkt) och att vi slänger så mycket som en halv miljon ton ätbar mat rätt ner i soporna och avloppen varje år (Källa