En maffig hemlagad hamburgaremed italienska smaker och saftigt grillat kött. - Gör en fräsch sallad på grillad paprika och avokado som du skär i bitar och blandar med en dressign på olivolja, vitvinsvinäger, lite salt och peppar
Gör eget hamburgerbröd om du har gott om tid, eller köp köpebröd med gott samvete om du som jag fortfarande inte har återhämtat dig från förra brödbaket då treåringen fick tag i saltkaret och vände det upp och ner rakt ner i smeten
Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god)
Skiva tomaterna och mozzarellan. Rosta bröden och lägg sallat, hamburgare och skivad rödlök ovanpå. Blanda nötfärsen med riven lök, ägg och lite salt och peppar
En riktigt god sås till hamburgare gjorde jag i somras, med parmesanost. Att bryna burgarna snabbt till fin färg, toppa med stekta champinjoner och mozzarella och sedan steka färdigt dem i ugnen, alltså gratinera
Jag har sedan tidigare klurat på att göra nån slags hamburgaremed lite typiska Italienska smaker, så det passade perfekt nu när tävlingen dök upp tyckte jag