2 dl torrt vitt vin. 8 pilgrimsmusslor. Slå på vin och buljong, koka ca 20 min till fänkålen är riktigt mjuk. Stek pilgrimsmusslorna i smör på hög värme, ca 2 min på varje sida. 2 dl torrt vitt vin. 8 pilgrimsmusslor smör till stekning
Vintips. Dessa pilgrimsmusslor stekta i smör ackompanjerade av schalottenlök och vitlök. 2-3 pilgrimsmusslor per person. 2-3 pilgrimsmusslor per person
Halstra pilgrimsmusslorna hastigt i het panna. 12 pilgrimsmusslor. Lägg upp på tallrik, blomkålspurén, placera ovanpå 3 pilgrimsmusslor, en lite klick röd stenbitsrom på varje pilgrimsmussla. Ett vin med Pinot Noir går också utmärkt att dricka till 4 personer. 12 pilgrimsmusslor 1 knippe dill
Häll i vin och hälften av räkfonden, låt riset svälla på svag värme under lock och rör om då och då. Lägg över allt i en stor gryta, häll på vinet och låt det koka in
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstradepilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Tillsätt buljong och vin och låt det koka upp. Västerbottensostsoppa med pilgrimsmusslor och Västerbottensostrullar 4 port. 1 dl vitt vin. 8 pilgrimsmusslor. / Anki och Håkan Västerbottensostsoppa med pilgrimsmusslor och Västerbottensostrullar 4 port Soppa. 1 dl vitt vin