Grovriven parmesan. Tomatpasta med halstradepilgrimsmusslor. Hetta upp en stekpanna och stek pilgrimsmusslorna hastigt på ganska hög värme, på båda sidorna
Dagens mat blev fancy-schmancy i form av halstrade färska pilgrimsmusslor, färska ostron och två olika räkröror (en med lök och stenbitsrom och en med parmesan) på bröd
Till förrätt gjorde vi halstradepilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Servera på en salladsbädd och toppa varje mussla med persilja, gräslök och parmesan
Servera med blandad sallad och riven parmesan. 4 stora pilgrimsmusslor eller 8 mindre1-2 krm salt1/2 krm nymalen svartpeppar1-2 msk smörBlomkålsbädd. 4 äggulor i sina skalblandad grönsalladgrovriven parmesan1. 4 stora pilgrimsmusslor eller 8 mindre
Pilgrimsmusslorna kan man med fördel steka då det mesta med måltiden är färdigt. Pilgrimsmusslor, 4 pers 20 st 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 citron Värm upp stekpannan (vi har en räfflad) och lägg sedan på musslorna. Ugnsbakad sparris under ett täcke av parmesan 500 g sparris 2 dl riven parmesanost Lägg sparrisarna i en smord form och häll den rivna osten över. 2 dl riven parmesanost
Riv parmesanen grovt. Halstradepilgrimsmusslor. Häll i parmesanen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp risotton på varm tallrik tillsammans med hummerskum och halstradepilgrimsmusslor (se recept ovan)
Till förrätt serverade vi halstradepilgrimsmusslor och till efterrätt tjuvåt vi av de varma chokladfondanterna som jag hann göra klart till morgondagens middag
Halstradepilgrimsmusslor serverade med baconkrisp och blomkålspuré. smaksatt med parmesan. Halstradepilgrimsmusslor serverade med baconkrisp och blomkålspuré