Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstradepilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Salta och peppar pilgrimsmusslorna. Blodapelsingelé lagar jag efter Jessikas recept, men jag använder sockerlag istället för honung för att få en mer neutral söt smak
Champangen ställdes på kylning några timmar innan gästerna kom och när de anlänt var det dags att korka upp och plocka fram tilltugget som bestod av chokladdoppade jordgubbar, tapenad med soltorkade tomater och bröd med getost toppat med honung
Pilgrimsmusslorna kan man med fördel steka då det mesta med måltiden är färdigt. Pilgrimsmusslor, 4 pers 20 st 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1/2 citron Värm upp stekpannan (vi har en räfflad) och lägg sedan på musslorna. Pumpapuré 600 g pumpa 1/2 vitlök, skalad och hackad 1/2 vaniljstång, fröna saften från 1/2 citron 1 tsk honung 2 dl creme fraiche 1/2 tsk salt Skala och kärna ur pumpan. 1 tsk honung
Till den kan man göra olika tillbehör, denna gång valde vi att göra en frisk salsa på hackad rödlök, tomat, grön paprika och mango samt olivolja, citronjuice, flytande honung, salt och peppar
Till förrätt serverade vi halstradepilgrimsmusslor och till efterrätt tjuvåt vi av de varma chokladfondanterna som jag hann göra klart till morgondagens middag
Ceviche på halstradepilgrimsmusslor. Torka av och salta de tinade pilgrimsmusslorna. 12 pilgrimsmusslor (frysta). 4 msk flytande honung. 12 pilgrimsmusslor