I trettonhelgen åt vi pilgrimsmusslor till förrätt och det är ju sååå gott. Vi köpte Garants kammusslor(som bara är ett annat namn för pilgrimsmusslor) och de fick ju toppbetyg i senaste numret av Allt om mat
Förra helgen så åt jag och Kevin en 3-rätters middag (hur jag nu lyckades med det med pga min hand men jag hade en bra hjälpreda) och vi åt pilgrimsmussla till förrätt. Jag hade faktiskt bara köpt 3 st pilgrimsmusslor för Kevin var lite anti mot det här men efter han smakade av min tallrik så skulle ha också äta det nästa gång, bra betyg med andra ord
Den här förrätten kan vara den godaste jag någonsin ätit, pilgrimsmusslorna nästan smälter i munnen och får en fantastisk smak av smöret med lök, vitlök, chili, och persilja
Stek pilgrimsmusslorna och lägg åt sidan. Idag slår jag ihop fredagsdrinken med förrätten. Spritsa genom sifonen ut Bloody Maryskummet i botten av skalen, lägg ned pilgrimsmusslorna och toppa med vodkakaviar, gräslök och något blad av stjälkselleri
Till förrätt kan man gärna göra något med fisk eller skaldjur som också är nordiskt och är i säsong under vintern, exempelvis gravade laxrullader med örtcréme (recept kommer så småningom), halstradepilgrimsmusslor eller en räkcocktail
Ett recept skulle skapas och vi landade till slut i en ostsoppa, våra tankar gick åt nyårsafton och en förrätt som kunde passa bra då, samtidigt som den skulle funka som en vardagsrätt
Till förrätt gjorde vi halstradepilgrimsmusslor som toppade med parmesan, persilja och gräslök. Halstradepilgrimsmusslor 4 port förrätt. 8 st pilgrimsmusslor, tinade. ) God natt/Jimps 8 st pilgrimsmusslor, tinade