Halstrad torsk recept

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmad torskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Fyra katter och en bit torsk.

Fyra katter och en bit torsk.

Katterna, precis som vi, gillar torsk. Oj, vad de gillar torsk, kanske till och med mer än vi. Selma, den äldsta kattdamen, skulle äta enbart torsk om vi lät henne
Torskrygg Bourguinon

Torskrygg Bourguinon

Ja det låter ju faktiskt ytterst konstigt att servera rödvinssås till en sådan mild och fin fisk som torsk
Skrei i ugn m/savoykål & räkmajonnäs

Skrei i ugn m/savoykål & räkmajonnäs

Torsk (skrei) gillar att blanda sig med lite kraftigare smaker och det rökta från pancettan och det rökta från räkorna blir perfekt till
Linas inspirationskasse via matkasse.se

Linas inspirationskasse via matkasse.se

Halstradtorsk med citron, grönkålschips och brynt smör- och morotscrème. Torskrygg tillhör en av våra favoriter och den här morotscremen var verkligen god ihop med fisken
Catarina Königs lyxtacos

Catarina Königs lyxtacos

Preppa din tuna taco med skivor av den halstrade tonfisken, guacamole, sallad, chipotlemajonnäs, hela avokadobitar och skivad tomat
Kalasfin torskrygg

Kalasfin torskrygg

Ta fram torsken i god tid från frys eller kyl så den hinner bli nästan rumstempererad när du ska steka den, salta nu • Skala schalottenlöken och skiva den på längden och bryn försiktigt i ett par matskedar smör i en liten stekpanna, det får gärna ta en stund • Löken ska få fin färg men inte brännas, snarare smälta och tillsätt kaprisen, sänk värmen så ”marmeladen” håller sig varm • Smaka av med lite peppar • Skär bort grövsta delen av sparrisen och/eller skala med potatisskalare • Ta fram en normalstor stekpanna och hetta upp rapsoljan • Halstra sparrisen på medelhög värme • Salta och peppra och smula över ört/grillkryddan på slutet • Ställ undan men håll varmt, kanske genom att lägga i samma panna som löken • Nu är det dags att steka torsken • Lägg i allt smör i pannan från början och ös det smälta smöret allteftersom fisken tillagas • Stek portionsbitarna max 3–4 minuter på varje sida, sänk värmen på slutet och peppra • Lägg upp sparrisen på uppvärmda tallrikar, schalottenmarmeladen och torsken ovanpå • Smöret ska ringlas över alltihop och servera direkt. 700–800 g torskrygg