Halstrad strömming recept

Halstrad Strömming.

Rensa strömmingen. Salta strömmingen normalt och låt den ligga till nästa dag. Lägg strömmingen på ett halster och använd kolgrill eller elektrisk grill
Strömming som i Nice

Strömming som i Nice

Rensa strömmingen. Lägg strömmingarna i två lager i en form eller ett djupt fat. Blanda olja och vinäger och häll över strömmingen
Sotare med örtsmör

Sotare med örtsmör

CitronklyftorHårt bröd och hårdostRensa och skölj strömmingarna, men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar
Sotare

Sotare

Rensa strömmingarna men låt huvudet och ryggbenet sitta kvar. 16 medelstora färska strömmingar. 116 medelstora färska strömmingar 120 g rumsvarmt smör 1 dl finhackad dill salt och vitpeppar några droppar pressad citronsaft 0,5-1 dl grovt saltGör dillsmöret. Hetta upp en torr stor gjutjärnspanna, lägg i strömmingarna och halstra dem 2 minuter på varje sida
Lax & Latmask

Lax & Latmask

Idag blev det halstrad gravad lax med hovmästaresås och potatis. Är så himla sugen på stekt strömming med potstismos

På besök hos goda vänner

Och strömming som halstrades till kvällsmat. På besök hos goda vänner. I stugan hemma hos goda vänner, finns det i den gamla salen en så fin tapet

Hjortburgare och strömming/sotare

För dom som inte är bekanta med begreppet Sotare – i min värld är det ett namn för grillade/hårt halstradeströmmingsfiléer – på grill eller öppen eld
Sotare

Sotare

Klipp av fenorna på strömmingen och pensla med olja. Lägg i strömmingsflundrorna och halstra några minuter på varje sida
Lax är fina fisken

Lax är fina fisken

Favoriterna är nog lax och strömming. Jag gillar verkligen fisk, man kan variera fisk i oändlighet. Fisk är fylld med näring och nyttigheter, dessutom sägs det ju att man ska bli lite extra smart om man äter mycket fisk, bara en sådan sak gör ju att man gärna petar i sig lite extra fisk eller hur

Sotare (halstrad strömming.)

Rensad strömming med huvudet kvar läggs i en påse med saltet. 1 kg strömming. Skaka och låt ligga ett par timmar

Halstrad gravad strömming

Skölj strömmingarna, dra loss filéerna från skinnet och låt dem rinna av väl. Blanda salt och socker och strö över strömmingen

Halstrad sill med dillsmör och potatisspett

Skölj sillen under rinnande kallt vatten. Låt ligga över natten i kallt vatten. Lyft upp sillen och torka torr med hushållspapper eller köp urvattnade sillfiléer

Halstrade sardiner

Rensa strömmingen men låt ryggbenet sitta kvar. Skölj strömmingen och låt den rinna av på hushållspapper

Sill eller strömming?

Om man som jag kommer från Norrbotten och har vuxit upp med att äta strömming och löja så hamnar man lätt i diskussionen om det heter sill eller strömming när man bor i Skåne - för här heter det sill, punk t slut

Marinerad saltrostad strömming

Ett sätt att halstra strömming som kräver riktigt het stekpanna. 8 rensade strömmingsfiléer grovt havssalt 3 msk olivolja 2 vitlöksklyftor nymalen svartpeppar 1 msk hela fänkålsfrön 2 citroner 1. 8 rensade strömmingsfiléer