Rensa strömmingen. Salta strömmingen normalt och låt den ligga till nästa dag. Lägg strömmingen på ett halster och använd kolgrill eller elektrisk grill
Det var så längesedan jag lagade något annan fisk än den gamla standardlaxen, fiskblock eller strömming, så jag kände mig nästan som en novis vid spisen
Rensa strömmingarna men låt huvudet och ryggbenet sitta kvar. 16 medelstora färska strömmingar. 116 medelstora färska strömmingar 120 g rumsvarmt smör 1 dl finhackad dill salt och vitpeppar några droppar pressad citronsaft 0,5-1 dl grovt saltGör dillsmöret. Hetta upp en torr stor gjutjärnspanna, lägg i strömmingarna och halstra dem 2 minuter på varje sida
Favoriterna är nog lax och strömming. Jag gillar verkligen fisk, man kan variera fisk i oändlighet. Fisk är fylld med näring och nyttigheter, dessutom sägs det ju att man ska bli lite extra smart om man äter mycket fisk, bara en sådan sak gör ju att man gärna petar i sig lite extra fisk eller hur
Skölj sillen under rinnande kallt vatten. Låt ligga över natten i kallt vatten. Lyft upp sillen och torka torr med hushållspapper eller köp urvattnade sillfiléer
torsk, kolja, makrill, sik, vitling, sill och strömming. HALSTRAD FISKFILÉ MED CITRONSÅS,. Halstrad fisk får man ofta på restaurang, men pröva att göra det hemma - ingenting är enklare och fiskens fina smak kommer till sin rätt
Om man som jag kommer från Norrbotten och har vuxit upp med att äta strömming och löja så hamnar man lätt i diskussionen om det heter sill eller strömming när man bor i Skåne - för här heter det sill, punk t slut