Halstrad sik recept

Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås - Recept | Arla

Halstrad gös med lättrimmad gurka och dillsås - Recept | Arla

Dela siken i bitar. Rör försiktigt ner det i pannan. 100 g rökt fisk t ex sik. 1 schalottenlök 3 dl fiskbuljong 1 dl vitt vin 2 dl Arla® vispgrädde ½ dl Arla Köket® smetana 2 dl hackad färsk dill 2 schalottenlökar 100 g rökt fisk t ex sik 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 kokta ägg 2 msk grovhackad färsk dill 2 msk grovhackad färsk gräslök 4 msk Arla Köket® smetana ½ tsk salt ½ krm vitpeppar 1 gurka 1 tsk flingsalt
Nyttigheter

Nyttigheter

Huvudrätten bestod av halstradsik, lite sallad, tomat- och löksallad och ännu ett ägg. Men siken var ingen favorit
Rökt sik med halstrad vattenmelon

Rökt sik med halstrad vattenmelon

Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Skär vattenmelonen i kuber om 2x2 cm. Hetta upp en stekpanna med smör i och stek snabbt vattenmelonen runt om
Rökt sik, löjrom och nypotatis i en somrig sallad till midsommar!

Rökt sik, löjrom och nypotatis i en somrig sallad till midsommar!

Rökt sikröra på canapé botten och en nypotatis-salladmed löjrom, senap och ruccola. 200 g rökt sik100 g löjrom1 gul lök1 msk hackad gräslök½ gurka i fina strimlorHandfull ruccolaNågra nypotatisar, ca 3-4 st per person2 msk stark senap½ dl creme fraiche2 msk majonnäsSaften av en citron1 msk hackad dillSalt och peppar4 st brödskivor2-3 msk Rypsolja. om du har färsk abborrfile, sikfile, gädda eller lax, lägg filéerna att ligga i marinaden i minst 1 timme, därefter steker, grillar, kokar eller halstrar du dem. Bon appetit 200 g rökt sik

7 rätters middag Nyårsdagen till ära.

Halstrad Ishavsröding, senapscreme på bromarvsenap. Sik. Halstrad Ishavsröding, senapscreme. 1 msk sikrom eller siklöjrom
Ät mer fisk. DEL 2.

Ät mer fisk. DEL 2.

Sik, abborre, gös, flundra filéer högst 3-4 minuter på var sida, vila i 3 minuter före servering. Hel sik, abborre, gös högst 5-7 minuter på var sida, vila i 4 minuter före servering

Halstrad sik

Stek sikfiléerna med skinnsidan ner på ganska svag värme tills ovansidan blir nästan vit. Dela sikfiléerna i halvor

Halstrad löja

en uppmaning använd ej vitpeppar till sik eller ädelfisk Löja eller sik. Fisken rensas och får torka en stund