Halstrad makrill recept

Halstrad makrill med senapsdressing

Halstrad makrill med senapsdressing

Med inspiration från Paul Svensson blev det halstradmakrill serverad med en senapsdressing. Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten
Makrill med nässlor och sparris

Makrill med nässlor och sparris

Servera makrillenhalstrad sparris med spenat-och nässelkräm, citronvinägrett och nykokt färskpotatis med ramslök
Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Halstra under tidenmakrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp tillstjälken

Halstrad makrill med sauterad mangold

Halstra/stek makrillfiléerna i het panna i lite naturell rapsolja. Låt pannan med makrillen svalna något och häll på smörblandningen

Halstrad makrill med ansjovisblomkål

Halstra under tiden makrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. 600 g makrillfilé. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp till stjälken

Mumsig makrill med mos

HALSTRADMAKRILL MED BLOMKÅLSPURÉ, SYRAD GRÖNSAK OCH ÄPPELBETA. Där låg fina makrillar och tittade på mig och jag kände att det var dags för en ny filéutmaning

Halstrad gräddbräserad makrillfilé med spenat

Mjöla och stek makrillfiléerna i smör tills de får fin färg på bägge sidor. Servera den gräddbräserade makrillen på spenaten i en djup tallrik och garnera med en citronklyfta