Med inspiration från Paul Svensson blev det halstradmakrill serverad med en senapsdressing. Maken och jag har haft en besvärlig relation till färsk makrill, just på grund av just färskheten
Halstra under tidenmakrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp tillstjälken
Halstra under tiden makrillen på skinnsidan i lite olja och salt i en het panna. 600 g makrillfilé. Skär det ansade blomkålshuvudet i 3 cm tjocka skivor från topp till stjälken
HALSTRADMAKRILL MED BLOMKÅLSPURÉ, SYRAD GRÖNSAK OCH ÄPPELBETA. Där låg fina makrillar och tittade på mig och jag kände att det var dags för en ny filéutmaning
Mjöla och stek makrillfiléerna i smör tills de får fin färg på bägge sidor. Servera den gräddbräserade makrillen på spenaten i en djup tallrik och garnera med en citronklyfta