Halstrad laxfilé recept

Halstrad laxfilé på het och syrlig salladsbädd med avocado, champinjoner & rödlök

Halstrad laxfilé på het och syrlig salladsbädd med avocado, champinjoner & rödlök

Ingredients3 st bitar Laxfilé (gör tre snitt på skinnsidan)1 st Avocado (i halv cm bitar)1 st Citron1/2 st morot (riven)1/2 st Rödlök (klyftad)125 gr Chaminjoner (delade)1/2 cm Röd chili (hackad)1 st Vitlöksklyfta (hackad)1 st Tomat (tärnad som avocadon)2 nävar salladsmixOlivoljaSaltVitpepparFlingsaltMethodStep 1Börja med att hetta upp en stekpanna med lite olivolja i, lägg sedan i rödlök, champinjoner, vitlök och chili, salt & peppra låt det sedan få färg och lägg upp det i en skål
Halstrad laxfilé med salsasallad

Halstrad laxfilé med salsasallad

4 st laxfilé. Krydda fisken med salt och peppar. Halstra den runtom i en het stekpanna cirka 5 minuter, dela limen och pressa saften över fisken
Halstrad lax med matsuhisadressing

Halstrad lax med matsuhisadressing

6-8 Matsuhisadressing 1 schalottenlök 1 vitlöksklyfta 1/2 msk finhackad ingefära 2 msk japansk soja 1 msk vatten 1 tsk strösocker 1 msk sesamolja 2 msk neutral rapsolja Lax 400 g färsk odlad laxfilé utan skinn 1/2 kruka dill 1 kruka koriander 1 msk rostade sesamfrön Lägg till i inköpslistan
Halstrad lax med mango och avokadosalsa

Halstrad lax med mango och avokadosalsa

4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Halstrad lax med penne och dillpesto

Halstrad lax med penne och dillpesto

600 g Laxfilé Färsk. 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av vattnet, tillsätt en klick smör eller lite olja och håll varmt fram till servering
Halstrad lax med dillstuvad potatis

Halstrad lax med dillstuvad potatis

1citronklyftorFiléa laxbiten och ta bort alla ben eller halvera laxfilén. 1 kg färsk lax av mittbiten, eller i benfri filé med skinnet kvar
Halstrad lax med variation på sparris

Halstrad lax med variation på sparris

3 knippen grön sparris (à 250 g) 3 msk strösocker 3 msk vatten 2 msk ättiksprit 12 % 3 ägg 400 g laxfilé 3 dl rapsolja smör, till stekning salt peppar
Halstrad laxtartar med löjromsås

Halstrad laxtartar med löjromsås

Skär bort skinnet från laxfilén. laxfilé med skinn. Skär den och de rökta laxskivorna i bitar. Kör alltsammans i matberedare tills det är finhackat, eller hacka fint med kniv
Halstrad lax med savoykål

Halstrad lax med savoykål

600 g skinn- och benfri laxfilé. Skär laxen i 4 bitar. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla savoykålen grovt