Halstrad hummer recept

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Halstrad rimmad torsk serveras med ljummen sallad på hummer, blomkål och tryffel samt potatispuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Fänkålsskum 1 st Schalottenlök(ar) , finskuren 0,5 st fänkål , strimlat 2 dl grädde 6 cl Pernod 1 odefinierad smör 3 dl kycklingbuljong , blandat med vatten Ljummen sallad 2 st sticklök(ar) , skurna i slantar 50 gram shiitakesvamp 1 odefinierad olivolja 0,5 huvud blomkål 1 st hummer , kokt 2 kvist(ar) dill , plockade 1 odefinierad tryffelolja 1 odefinierad salt 1 odefinierad peppar Potatispuré 1,5 dl mjölk 2 st vitlöksklyfta(or) , rivna 500 gram potatis(ar) , skalad 0,5 st citron(er) , skalet 100 gram smör 2 kvist(ar) bladpersilja , finskuret 1 odefinierad socker Rimmad torskrygg 2 l vatten 1 dl socker 4 st gråsejfilé(er) , rygg, finskuren 1 dl salt Köp receptet
Halstrad hummer med tomatsalsa

Halstrad hummer med tomatsalsa

Skär tomaterna i klyftor och skär bort kärnhusen och skinnet med en vass kniv. Hacka tomaterna och blanda med koriandern, citronskalet och olivoljan
Hummerrisotto med halstrade pilgrimsmusslor och hummerskum

Hummerrisotto med halstrade pilgrimsmusslor och hummerskum

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 4 dl avorioris 20 gram smör 2 dl vin , vitt 5 dl hönsbuljong 1 st hummer 100 gram parmesanost 1 salt 1 peppar Köp receptet
Förrätter till nyårs

Förrätter till nyårs

Lägg upp hummerköttet i portioner. Här kommer några förslag på förrätter till nyårs. Dillpannacotta med räkspett3 gelatinblad1 ½ dl vispgrädde½ finhackad rödlök3-4 msk hackad dill1 ½ dl gräddfil2 ½ dl kesella1 msk citronsaftsaltvitpepparGarnering
Nyårsafton

Nyårsafton

Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt

Gott nytt 2012!

Förrätten var hummer och halstrad pilgrimsmussla på citrussallad med en fluffig citrussyrlig dressing

God fortsättning!

Denna gång vägrade jag julmat, det hade visst alla andra tröttnat på också istället blev det halstrade pilgrimsmusslor till förrätt, lammstek med sky, gnocchi och mörkgrönsallad med granatkärnor till varmrätt och vaniljglass med frusna lingon och tjinuskisås till efterrätt
Nyårsafton 2012

Nyårsafton 2012

Serverades med halstrad pilgrimsmussla, hummerkött, Räkor, strimlad purjolök och fänkål, finhackad schalottenlök och kärnor från granatäpplen

Hummersoppa med hummer och pilgrimsmusslor

Skrapa ur hummersmör och rom och förvara det och köttet i kylen.  Tillsätt sparat hummersmör och rom. Fördela hummerkött, musslor och tunt skivad salladslök i små koppar eller soppskålar
Tre skaldjur i skummig hummersoppa...

Tre skaldjur i skummig hummersoppa...

Garnera soppan med halstrade pilgrimsmusslor, några färska räkor och hummerkött. Därför spenderade jag och mitt kök tid med varandra hela kvällen och det slutade med en god hummersoppa framför tvn

Kvällens meny.

Kvällens Värdpar, Rasmunssens Ole og Britt förlänger njutningen in på småtimmarna med ett antal goda och fantastiska sanna men också lite skrämmande sjömanshistorier medan vi njuter av både grillad som halstradhummer och havskräfta
Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto

halstrade pilgrimsmusslor och hummer eller bara en av dem. Oftast brukar det bli hummersoppa (eller på vilket skaldjur du nu ätit