Grönsaker - tomat och avokado från köksbänken och rädisor, spenat, lökblast och koriander från odlingarna hamnade i salladen tillsammans med och en limedressing
Vi åt salladen som huvudrätt och tyckte den funkade kanoners som vegetarisk middag eftersom den är så matig tack vare både halloumin och quinoan, men vi kan tänka oss att den går perfekt att servera som tillbehör också
Dela avokadon och ta bort kärnan. Skär försiktigt sneda remsor i varje avokadohalva utan att skära igenom skalet och gröp sist ur avokadobitarna med en vanlig matsked (besticket matsked)
Ost, marmelad, ägg, vispgrädde, smör, havremjölk, någon yoghurt, några grönsaker och sallad, färska bär (nästan jämt på sommaren), morötter, lök, halloumi, diverse kryddor som senap, buljong, majonäs och någon torkad frukt
Men vi är ju överens sedan tidigare - med bacon och halloumi är det svårt att misslyckas. Blanda quinoan med stekt bacon och ost samt avokado och ärtor
grillad halloumi, fetaost, ädelost, gravad lax, räkor, grillad kyckling, bacon, bönor eller linser. Känner du att du behöver kolhydrater så ät bröd till eller tillsätt quinoa, bulgur eller pasta i salladen
Förra veckan gjorde jag en sats quinoasallad som jag serverade grillad halloumiost till. Salladen bestod av kokt quinoa, som jag sköljde i kallt vatten efteråttvå avokados, i bitaren röd paprika, i bitarrödlök, skivadsoltorkad tomat, i bitarrikligt med hackad persiljaen enkel vinägrettKan också göras på t