- oregano. Och resultatet blev bakad halloumi i tomatsås. Jag inspirerades väl mest från rätten Shakshuka där man bakar ägg i tomatsås, men eftersom det låg en halloumi och lockade i kylskåpet så tänkte jag om
Att grilla200 g halloumiost 200 g zucchini 200 g gul paprika. Grilldressing3 msk crema di balsamico 3 msk japansk soja 3 msk honung, flytande 1 dl olivolja 1 klyfta vitlök, krossad 5 msk timjan, kyndel, rosmarin, oregano eller örtagårdskrydda
Den är också tomatbaserad och innehåller bland annat röda linser och riven halloumiost. Halloumiosten rivs alltså grovt på rivjärn och blandas ner i såsen mot slutet
Lägg blomkålsskivorna överest och salta och sprid över oreganon. Riv över halloumi. Ingredienserkålrotrotselleripalsernackamorotpotatisblomkål3 dl matlagningsgräddeoreganoörtsaltca 1-2 msk vit balsamvinäger1/2 paket halloumiSkala och skär rotfrukterna i bitar. 1/2 paket halloumi
Garnera med lite färsk oregano. Halloumifyllda aubergineskivor, eller auberginelindad halloumi om du föredrar det, läggs ovanpå tomatbulgur och så på med parmesan innan allt gratineras i ugnen