Jag har testat och gjort en vegetarisk burgare med halloumi istället. Till det en mango chutney-dressing och jag gjorde på en mango chutney som heter bengali som är mer kryddig och har hetta
mango chutney (valfritt). Igår gjorde jag fyllda pitabröd inspirerade av min snabbmatsgranne, supergoda pitapockets fyllda med linsröra, grönsaker och halloumi
Min favorit är grillad Halloumi ost. Min favorit är en söt stark salsa/salladRomantica tomater, chili, persilja, koriander, mango/jordgubbar/ananas eller vad annat sött man känner för, salt och peppar
Bönsallad med mangodressingBönsallad med mangodressing1 burk cannelinibönor0,5 rödlök0,5 honungsmelon2 avocadocitronfetaostDressing. 0,25 dl balsamvinäger mango0,25 dl olivoljasaltpepparSkölj bönonrna, hacka löken och skär melonen i bitar. Couscoussallad med halloumi4 port couscous (0,5 grönsaksbuljontärning)ett gäng cocktailtomatertorkad timjangurkarödlök1 halloumirädisoravocadosockerärtorDressing. Grillad halloumi med rostad paprikadressing och solroskärnor2 rostade paprikor1 msk rödvinsvinäger2 tsk dijonsenapen gnutta socker eller sötningsmedel4 msk olivoljasalt och peppar1 dl solroskärnor2 halloumiostar65 g babyspenatMixa de rostade paprikorna med vinäger, senap, olja och socker till en slät dressing
Mango chutney-dressing. Riv morot och halloumi grovt. Blanda ihop mango chutney och matyoghurt. Servera burgarna med rostade bröd, sallad, avokado, mango chutney-dressing och gärna ett stänk av chilisåsen sriracha
Grilla grönsaker samt halloumi och blanda dem med riset samt lite ruccola. 200 g halloumi, i skivor. 1 mango, skakad och skivad. 200 g halloumi, i skivor. 1 mango, skakad och skivad