I skrivande stund kommer jag på att knaperstekt bacon nog hade funkat bra också. Dessutom ger citronen som jag stänkt över avokadon och olivoljan som jag stekt halloumin i lite extra smak
Bacon inlindad halloumi som man grillar. Min favorit är grillad Halloumi ost. Inlagda jalapeno’s snittas upp lite och fylls m ädelost, vira lite bacon runt och grilla
Ugnsrostad färskpotatissallad med halloumifärskpotatisolivoljaflingsalttorkadtimjanruccolarädisorminiplommontomaterhalloumicrema de balsamicoDela potatisen i halvor och ringla över olivolja
övergångsmat. att gå från köttätare till vegeterian. tips och idéer. Idag hoppar vi över veckomatsedeln. Det har varit påsklov och jag har varit på resande fot, så middagarna har varken planerats eller dokumenterat
Kyckling, Lammkotletter, halloumi, några hemmagjorda korvar, ”kycklingbollar inlindade i bacon”, potatisgratäng, tomat och koriandersalsa, sallad och något nytt dagen till ära grillat naanbröd
Servera med bacon, knaprigt bacon, sallad och hummus. Jag hittade ett recept på ica med vegetariska biffar som jag var sugen på att testa, morots- och halloumibiffar
Men vi är ju överens sedan tidigare - med bacon och halloumi är det svårt att misslyckas. Blanda quinoan med stekt bacon och ost samt avokado och ärtor
Lägg på bacon, hyvla på mer parmesan och toppa med några välstekta skivor halloumi. Mosa ägget direkt i en djup tallrik tillsammans med olja och citron
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Pressa ner ca en halv citron och häll på lite balsam vinäger åt låt det bli lite varmt. IngredienserTill pastan- Färska lasagneplattor- 2 äggulor- ½-1 citron - rivet skal och saften- Olivolja - ganska mycket- 150 gr Riven parmesanost- Basilika - nästan en kruka- Salt och nymald svartpepparTill Salladen- Ruccola och några andra salladsblad som du gillar- Bacon (Vill man ha det vegetariskt är det gott med Halloumi i stället)- Körsbärstomater- 1 vitlöksklyfta- Olivolja- Balsamvinäger- Halv citronHur gör man. 1) Koka upp vatten och salta2) Knaperstek bacon i hela skivor på låg värme tillsammans med en hel vitlöksklyfta och olivolja3) I ett stort fat eller en skål så kan du blanda pastasåsen. i med 2 äggulor, 3 dl riven parmesan, olivolja, skal & saft från ½-1 citron (du får bedöma syrligheten själv) och salt och peppar. )6) När baconet är klart lägg baconet på lite papper och om det är mycket stekfett så ös bort lite av från stekpannan - man vill åt olivoljan som smakar bacon+vitlök. 7) Lägg upp sallad, tomater och bacon på ett fat8) Häll i pastan i kokande vatten och koka enligt anvisningarna på paketet minus 1 minut9) Lyft sedan över pastan till det stora fatet/skålen. ½-1 citron. ½-1 citron