Hallontårta med mandelmassa recept

Fryst hallontårta II

Fryst hallontårta II

Riv mandelmassan och rör ut den med ägg och äggvitor. Täck med plastfolie och ställ formen minst 4 timmar i frysen. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras och garnera med hallon. 300 g mandelmassa
Törnrosas Hallontårta

Törnrosas Hallontårta

Avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken. Rör samman mandelmassa, apelsinskal och socker, tillsätt äggen lite i taget till en homogen massa

Fryst hallontårta

Garnera med hallon. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim. 300 g mandelmassa

Fryst hallontårta

Garnera med hallon. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim. 300 gram mandelmassa
Några tips till Midsommartårta!!

Några tips till Midsommartårta!!

Underbar hallontårta. Det finns ju sååååå många olika varianter och jag brukar ofta göra olika för jag gillar och testa nytt medan någon alltid vill ha samma
Jordgubbstårtan är Sveriges godaste tårta!

Jordgubbstårtan är Sveriges godaste tårta!

Blanda den medmandelmassa och äggvitor. Nu är Sveriges godaste tårta korad – det är deltagarna i Matmagasinets matpanel som med stor majoritet utsåg jordgubbstårtan till vinnare

Hallontårta på nötbotten

Börja med bottnen. Garnera tårtan med hallon och dekorationssocker innan den ska serveras. Skär mandelmassan i tärningar, ca 1x1 cm. 150 g mandelmassa

Hallontårta på mandelbotten

Vispa gulorna porösa med hälften av sockret. Riv mandelmassan grovt, jag brukar använda matberedaren till att först riva mandelmassan och sen tillsätta övriga ingredienser

Fryst hallontårta

Smörj en form med löstagbar kant. Rör ihop smör och mandelmassa till en jämn smet, i matberedare. Mixa hälften av bären med hälften av florsocker

Fryst hallontårta

Garnera med hallon. Riv mandelmassa och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Täck med plastfilm och frys i minst 4 tim. 300 g mandelmassa

Hallontårta med mandelkräm

Vik ihop degen i tre delar igen, strö litet mjöl över den och vira om med plastfolie. Nagga bottnarna med en gaffel och låt dem vila 1 - 2 timmar före gräddningen, så behåller de sin form. 250 g riven mandelmassa

Fryst hallontårta II

 Riv mandelmassan och rör ut den med ägg och äggvitor. Täck med plastfolie och ställ formen minst 4 timmar i frysen.  Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras och garnera med hallon. 300 g mandelmassa

Fromagetårta med hallon

Riv mandelmassan och blanda väl med ägg och kakao. Ta av den löstagbara kanten och dekorera tårtan med hallon