Hallonsylt med rabarber recept

Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Rabarber- och hallonsylt med chiafrön

Här kommer den utlovade Rabarber- och hallonsyltenmed chiafrön. Eftersom rabarber inte är så lätta att råröra och det är högsäsong för rabarber, valde jag att göra en rabarbersyltmed vanilj och hallon i och kokade då samman rabarber och hallon till en konsistens som påminde om den hos rårörda bär
Rabarber- & hallonsylt med chiafrön

Rabarber- & hallonsylt med chiafrön

Men framför allt gör jag stora satser av rabarber- och hallonsylt som jag fyller frysen med. Den är sötad med torkade fikon, kokossocker och vaniljpulver vilket inte bara ger sötma utan även tillför vitaminer, mineraler och fibrer
RULLTÅRTA MED HALLONSYLT

RULLTÅRTA MED HALLONSYLT

Rulltårta medhallonsylt. Klä en långpanna med bakplåtspapper. lägg den med skarven ner att kallna. Skär upp och njut tillsammans med en kopp kaffe eller ett glas kall mjölk
Rabarberpaj med hallon

Rabarberpaj med hallon

Form med avtagbar botten. En tredjedel av degen är menat att smulas ovanpå rabarbern så lägg den delen tillbaka i bunken så länge
Rabarbergrottor med lakrits och vit choklad.

Rabarbergrottor med lakrits och vit choklad.

Istället för att fylla kakorna medhallonsylt, som är det klassiska i hallongrottor, använde jag min nykokta rabarber/lakritssylt och dekorerade kakorna med vit choklad
Hallon- och rabarbersylt

Hallon- och rabarbersylt

Varje år brukar jag göra hallonsylt. Dessutom hade jag rabarber hemma så jag tänkte, varför inte slänga ner den i sylten
LCHF-Fikor utan ägg

LCHF-Fikor utan ägg

Vi flyttade in i september förra året och har varit ganska upptagna med jobb och lite små fix med lägenheten
Grottor på 4 olika sätt

Grottor på 4 olika sätt

Hallongrottor0,5-1 dl hallonsylt. Äppelgrottor med kanel0,5-1 dl äppelmos malen kanel (till topping) strösocker (till topping). Rabarberkompott500 g rabarber 500 g syltsocker 0,5 limefrukt, saft 2 tsk kardemummakärnor, mortlade
Gott och vackert av äpplen

Gott och vackert av äpplen

Klicka hallonsylt i urgröpningarna. Ibland smaksätter jag med frysta hallon, blåbär eller rabarber och nystött kardemumma, som jag tycker smakmässigt passar bra ihop med de flesta av våra svenska frukter och bär
Morots- och palsternacksris

Morots- och palsternacksris

Kokar äntligen rabarber- och hallonsylt igen. Jag har letat en helt timma nu på morgonen bland mina receptkladdböcker, lappar och i mappen med alla en-dag-ska-jag-blogga-om-detta-material

Fredagskakan 13 - något för grottmänniskor?

Vanligen gör man hallongrottor, men tidningen Hembakat bjuder på ett finfint recept på just rabarbergrottor, där hallonsylten byts ut mot hemlagad rabarberkompott
Full rulle i köket

Full rulle i köket

Morotsbullar medrabarbermarmelad. Dessutom är det flera arbetspass med elever i olika åldrar under en dag
Hallonsylt med rabarber och ingefära

Hallonsylt med rabarber och ingefära

Ska det bli sylt till vinterns pannkakor får de allt vara med och plocka. Några stjälkar rabarber. Blanda ut melatin med lite socker och rör i sylten
Krusbärs- och hallonsylt

Krusbärs- och hallonsylt

Det brukar bli sylt av alla bär, blandat medrabarber eller hallon. I år blev den en krusbärs- och hallonsylt
Rabarbergrottor

Rabarbergrottor

Istället för rabarberkompott kan man använda hallonsylt (det vanligaste förmodar jag), hjortronsylt eller jordgubbssylt t
Hallonmarmelad i gult och rött

Hallonmarmelad i gult och rött

En med gula hallon, rabarber från mors trädgård och vanilj. Två sorters marmelad - att ta med mig till staden - kokade jag på hallonen jag plockade i Svartå