Dolce visade sig vara en höjdare men jag var så mätt så jag fick inte ens i mig hälften men den bestod av en hallonsorbet, en perfekt chokladterrin och en pistagesemifreddo
Min dessertmage har dock alltid plats och jag frågar om hallonsorbeten, det enda på efterrättsmenyn som möjligtvis kan vara veganskt, är fri från gelatin och ägg
Tyvärr är den enda veganska efterrätten en hallonsorbet, som serveras utan någonting till. Snart får jag som inledning på måltiden tre små vetesurdegsbröd, spetsade på en metallpinne, och istället för smör serveras de med en flaska exklusiv olivolja, vars etikett preciserar vilka två olivsorter som använts
Hallonsorbeten är oerhört smakrik, en av de bättre sådana jag har ätit. Här finns givetvis hoummos, som är garnerad med olivolja och några hela kikärtor
Lägg en fin kula hallonsorbet på fänkålen och servera. Häll över olivoljan. se, bloggomat, fänkål, fänkålssallad, GI, GI-blogg, hallonsorbet, matblogg, recept, Sara Eggert, Sorbet