1 liter hallonsorbet. 1 liter hallonsorbet. En efterrätt till nyårs som förbereds i god tid. Jag tyckte det var svårt att få dem fina efter tre stycken, så jag skulle smälta choklad, göra tre, smälta choklad, göra tre
Servera gärna med hallonsorbet eller mangosorbet. Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Till nyårsmiddagen hade jag tänkt att göra Hallonsorbet med vaniljmascarpone på chokladkexbotten, som ICA hade på omslaget av sin kundtidning i december
ca ½ liter mangosorbet. ca 1½ liter vaniljglass ca 1 liter hallonsorbet ca ½ liter mangosorbet ca ½ liter vaniljglass blandat med kanderad frukt och hackad choklad Låt vaniljglassen stå framme en stund (ca 30 - 60min) så den mjuknar alternativt mjukgör den med elvisp. Bred på ett ca 2 cm tjock lager glass i hela bunken och ställ in i frysen i några timmar (2-3 timmar räcker för glassen att hårdna) Ställ fram hallonsorbeten (ca 30 - 60 min) en stund innan vaniljglassen är färdig i frysen, så den mjuknar, alternativt mjukgör den med elvisp. ca 1 liter hallonsorbet
den som får snöbollen med hallonsorbet vinner ett pris. Glass- och sorbetsmaken kan man variera i mängder av olika kombinationer, men min favorit är vaniljglass med mangosorbet
Bred ut vaniljglassen i en rund springform, krossa ett antal maränger ovanpå, bred ut ett lager hallonsorbet, krossa maränger ovanpå, bred ett lager mangosorbet, krossa maränger o till sist ett lager blåbärssorbet
½ liter hallonsorbet. ½ liter mangosorbet eller citronsorbet. Bred över hallonsorbeten, täck över och ställ i frys 2-3 timmar. Bred över mangosorbeten, täck över och ställ i frys 3-4 timmar eller till serveringen