-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Hallonsorbet1 pkt frysta ekologiska hallon1 dl socker1 dl vatten3 st äggvitor1 msk sockerBörja med att koka ihop vatten och socker till en lag, låt svalna
Jag har serverat en med både hallonsorbet och mandarinsorbet. Eller om du vill servera den med sorbet, färska bär… På en av bilderna har jag serverat den med en förförisk hallonsorbet – recept finner du självklart här på Katinkas Kitchen – sök i sökrutan uppe till höger
Häll mandelspånen i en stekpanna, rosta dem hastigt och låt dem svalna. Sätt ugnen på 175°, blanda smöret med den rivna mandelmassan och rör tills det blir mjukt. Lägg tillbaka tårtbottnen i formen, bred ut hallonsorbeten, strö över mandelspån och ställ in den i frysen i 2-4 timmar. 200 gram mandelmassa. 1 påse mandelspån
Självklart kan du variera smakerna och ta till exempel chokladglass med hallonsorbet, vaniljglass med jordgubbssorbet på pistagebotten eller vad du nu känner för
Det lagades chokladsorbet, hallonsorbet, bruschetta med färsk frukt, panna cotta med Grappa, chokladkakan Chocolate Nemesis och en mandelpaj med jordgubbar