-) Jag gjorde en hallonsorbet och en chokladglass och så här gjorde jag. Hallonsorbet1 pkt frysta ekologiska hallon1 dl socker1 dl vatten3 st äggvitor1 msk sockerBörja med att koka ihop vatten och socker till en lag, låt svalna. Chokladglass100 g mjölkchoklad3 äggulor1 dl socker½ vaniljstång2 dl mjölk (jag använder laktosfri)2 dl vispgrädde (även här laktosfri)½ paket salmiakchokladBörja med att vispa äggulor och socker
1 l hallonsorbet. Ta fram skålarna. Testa med vatten hur mycket skålarna rymmer. Tänk på att de ska ha lika form och att den lilla ska rymmas i den stora
Självklart kan du variera smakerna och ta till exempel chokladglass med hallonsorbet, vaniljglass med jordgubbssorbet på pistagebotten eller vad du nu känner för
1 l hallonsorbet. 1. Ta fram skålarna. Testa med vatten hur mycket skålarna rymmer. Tänk på att de ska ha lika form och att den lilla ska rymmas i den stora
Det lagades chokladsorbet, hallonsorbet, bruschetta med färsk frukt, panna cotta med Grappa, chokladkakan Chocolate Nemesis och en mandelpaj med jordgubbar