Hallonripplad recept

Hallonripplad Cheesecake

Hallonripplad Cheesecake

Hallonripplad Cheesecake1 paket frysta hallon ca 250g1 dl socker1 dl vatten1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)100 g smör200 g digestivekex600 g naturell färskost t ex Philadelphia2½ dl Kesella (1%)2 dl socker3 tsk vaniljsocker4 ägg½ tsk saltSätt ugnen på 200 grader
Hallonripplad chokladcheescake

Hallonripplad chokladcheescake

Bilden är inget vidare, hade inte min mest lyckade dag igår. men smaken var det inget fel på och receptet är efterlängtat
Hallonripplad citronglass

Hallonripplad citronglass

Hallonripplad citronglass4 portGlass-smet3 dl gammeldags mjölk, eller 3%3 dl vispgrädde1 msk honung2 citroner1 tsk gelatinpulver eller 1 blötlagt gelatinblad5 äggulor1,5 dl råsocker1 krm ekologiskt vaniljpulverHallonsås250 g frysta hallon0,5 dl råsockerKoka upp mjölk, grädde och honung tillsammans med det rivna skalet av citronerna

Det nya goda året!

Vi andra åt pankofriterade havskräftsstjärtar med wasabikräm och mangosallad, kräftsoppa, pestobakad lammytterfilé med jordärtskocksstrudel och rödvinssås, osttallrik och chokladfondant med hallonripplad vaniljglass

Hallonripplad pavlova

Sätt igång ugnen på 125°. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret, ett par matskedar åt gången och fortsätt vispa

Hallonripplad Cheesecake

Hallonripplad Cheesecake1 paket frysta hallon ca 250g1 dl socker1 dl vatten1 msk + 2 msk majsstärkelse (Maizena)100 g smör200 g digestivekex600 g naturell färskost t