Hallonpavlova recept

Hallonpavlova

Hallonpavlova

Marängbotten. 6 äggvitor 3,25 dl strösocker 3 msk kakao 1 tsk balsamvinäger 50 g mörk choklad, finhackad
Enkel och somrig pavlova!

Enkel och somrig pavlova!

Men om ni gillar choklad, så kan jag varmt rekommendera denna goda hallonpavlova (det är chokladmaräng med hallon ovanpå) – så mumsig
Chokladpavlova med hallon

Chokladpavlova med hallon

Den här har vi gjort så många gånger att jag blir överaskad när jag upptäcker att vi inte har bloggat om den

Hallonpavlova med choklad

Sätt ugnen på 180 grader och klä en plåt med bakplåtspapper. Rita en cirkel med ungefär 23 cm i diameter efter en bakform eller en flat tallrik

Hallonpavlova med lemoncurd och zabaionesås

Marängbottnar. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitorna och citronsaften skummigt. Sänk hastigheten på vispen och tillsätt hälften av sockret och vispa in det i skummet

Hallonpavlova

Vispa äggvitorna toppigt, vispa ner sockret, en sked i taget tills marängen är styv och glansig. Strö över kakaon och den hackade chokladen, häll försiktigt på vinägern och vänd ner alltsammans tills chokladen är helt inarbetad