Hallonparfait recept

Hallonparfait

Hallonparfait

Till nyårsmiddagen kanske det passar med en hallonparfait till efterrätt. Originalet kommer från Allt om mat
Hallonparfait med choklad

Hallonparfait med choklad

Vispa grädden. Mosa hälften av hallonen och rör ihop med äggulor, florsocker och kakao. Blanda med grädden och häll i 4 glas
Lyxig hallonparfait

Lyxig hallonparfait

Vispa grädden fluffig och ställ den i kylen. Blanda socker och äggulor i en bunke. Vispa kraftigt med elvisp i ca 5 minuter
HALLONPARFAIT

HALLONPARFAIT

HALLONPARFAIT. 400 g hallon. 3 dl socker. 6 äggulor. 6 dl grädde. Vispa äggulorna med sockret till fluffigt skum
Hallonparfait med passionssås

Hallonparfait med passionssås

hallonparfait. Vispa äggvitan med elvisp. Koka upp socker och vatten till 121°. Häll sockerlagen över äggvitan under vispning
Hallonparfait

Hallonparfait

Mosa hallonen med en gaffel. Vispa äggula och socker kraftigt. Tillsätt hallonen och blanda väl. Vispa grädden löst och vänd ner i hallonsmeten
Hallonparfait

Hallonparfait

God morgon. Alla som är lika trött som jag räcker upp en hand. Plogen kom på morgonkvisten och brummade runt
Hallonparfait

Hallonparfait

Koka socker och vatten till en klar sockerlag. Låt svalna något. Vispa i äggulorna, en i taget, och sjud under omrörning tills krämen tjocknar
Hallonparfait

Hallonparfait

Vispa samman äggulor, socker och vatten i en kastrull (inte av aluminium). Låt blandningen sjuda under kraftig vispning tills krämen tjocknar
Parfait tårta

Parfait tårta

När dajmparfaiten har stelnat ordentligt gör du hallonparfaiten. Hallonparfait. Hallonparfait. Sätt ugnen på 175º
Dags för en god efterrätt igen

Dags för en god efterrätt igen

Hallonparfait. När dajmparfaiten har stelnat ordentligt gör du hallonparfaiten. Hallonparfait. Den här gjorde jag i helgen, perfekt att kunna förbereda och bara ta fram en liten stund innan man ska äta den