Blanda cremefraiche, ägg, socker, vaniljsocker i en bunke. Går att variera på olika sätt med antingen bär eller frukt, men med den vita chokladen så passar det bäst med hallon i fyllningen
Förra helgen tillbringades i hallonskogen bland buskar, bär och med en viss rädsla för ormar. Vi fick iaf ihop en del hallon, en del hamnade direkt i munnen, en del i frysen och sedan bakades en grym hallonpaj som jag verkligen kan rekommendera
Den blir så saftig i ugnen då, gärna under ett härligt täcke av fetaost- och cremefraicheröra. Men jag har nog höjden av otur att bli förkyld efter bara varit frisk några dag kommer den tillbaka med full kraft
Till fikat på eftermiddagen snodde jag ihop en hallonpajmed färska hallon direkt från trädgården. Ta av grytan från värmen och tillsätt cremefraiche, koka upp och späd med lite grädde
Det är en hallonpajmed mördegsbotten som är fylld med vanilj och crème fraiche. Samtidigt som äppelpajen med vaniljkräm i (till vänster på bilden) så bakade jag hallonpaj
Jag gillar dessutom kombinationen med syrlig nyskördad rabarber med söta hallon. cremefraiche. Pajen kan varieras med dina egna favoritbär och kombinationer