Hallonkompott. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna och lägg i mjölken, koka sedan upp vaniljstång, grädde och mjölk och slå det över äggulorna, blanda väl och tillbaka i kastrullen
Lägg ett lager av hallonkompotten ovanpå mandelbottnen. Koka upp hälften av grädden, slå den över den hackade chokladen, smält ner gelatinbladet i blandningen och avsluta med att tillsätta resten av grädden och mjölken
I den här har jag bitar av jordgubbar med hallonkompott och med smak av kola. Häll grädden i en kastrull och tillsätt vaniljpulver, socker och den kondenserade mjölken, rör om och låt den koka upp
Hallonkompott. Tillsätt både de urskrapade fröna och bönskidorna till mjölkblandningen. På så sätt får du en sammanhängande men ändå lite friskare och hallonkompott att fylla din prinsesstårta med
Därefter varvade jag med ett lager vaniljkräm och hallonkompott på toppen Receptet hittade jag i senaste numret av Hembakat där Mary bjöd på denna dessert med chocolate chip cookie i botten
Igår stekte jag plättar, precis som mamma hemma i köket, men istället för hemgjord sylt och vaniljglass serverade jag plättarna till Hallonkompott med Anchochili & Dulce de Leche
En lätt botten med fin smak av kardemumma, dessutom glutenfri, en hemkokt hallonkompott som inte är så söt, en luftigt krämig vaniljbavaroise – allt omslutet av en hemgjord (spansk) marsipan som heller inte är så söt
Vispa ihop ägg, mjölk och salt. Börja med kompotten. Rör hallonen med en sked tills de är finfördelade. Tillsätt limesaft, limeskal, 2 msk florsocker och kardemumma
Servera med hallonkompotten, eller andra bär. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och tillsätt till en kastrull med mjölk, grädde och socker