Hallonkompott. 3 ägg. Äntligen dags för lite julsmaker. Eller julsmaker. jag använder gärna saffran året runt men i december formligen frossar jag i det
Vilket fantastiskt fint mottagande årets första julinlägg fick, jag är helt överväldigad. Så nu hoppas jag ni gillar detta julreceptet lika mycket som de där bullarna i förra inlägget
Lägg på den andra botten och fyll med hallonkompott och hallonmousse, lägg på den tredje botten och lite hallonkompott och vit chokladmousse och till sist den fjärde bottnen
Lägg på hallonkompott, så att botten ”dränks” och sist toppar du med vaniljchantilly Kavla ut tunt med grön marsipan och lägg på så att det täcker, toppa med florsocker och ett hallon i mitten
Hallonkompott. Lägg in i kylskåpet och låt stelna något. Fyll bottnen, penslad med choklad, med hallonkompotten följt av passionsfruktcurd (spara lite till dekoration) och kokoscrumblen
Blanda hallonkompotten med lite av grädden Och vänd försiktigt ned resten av grädden. Separera äggen. Vispa äggvitorna pösiga och ha i sockret, vispa till hårt skum
Igår stekte jag plättar, precis som mamma hemma i köket, men istället för hemgjord sylt och vaniljglass serverade jag plättarna till Hallonkompott med Anchochili & Dulce de Leche