Forma degen till runda kulor och lägg i formarna. I helgen har jag bakat Glutenfria Hallongrottor, dom blir en aning sköra med en gång dom kommer ut av ugnen så bli inte skärrad om du tar en rykande färsk och den bara smular sönder, utan ge den en stund att svalna och sätta sig så kan du ta den ur pappret, men var försiktig, lite sköra är som, men dagen efter kan du enkelt dela en i två med en vass kniv
Ni vet Hallongrottor som man köper affären, typ från Delicato. Om du som jag gillar smörkolasmaken från mördegen och en lite fastare hallongrotta, så kan jag istället rekommendera att göra Hallongrottorna enligt receptet nedan
Tillsätt ägget. Rulla till små bollar och lägg i små pappers formar. 1 st ägg. 1 st ägg. Det här receptet kan man hitta på många ställen på nätet men jag delar med mig av det också
Rör i ägg och honung, blanda fiberhusk med bakpulver och rör ner i smeten. Hallongrottor 12 st. 1 ägg. Låt degen svälla 5 minuter i kylen och rulla sen till små bollar som läggs i småbrödsformar. Solnedgång på Bynäset Hallongrottor 12 st. 1 ägg
Det här receptet på hallongrottor har jag snott av Roy Fares. 1 ägg. 1 ägg. Om ni inte redan har köpt hans fantastiska bakbok så tycker jag att ni ska göra det på en gång, alternativt flirta med tomten och se om det hjälper
Nyttiga hallongrottor. IngredienserNäringsvärdeper portionEnergi294 kcalProtein23 gKolhydrater15,5 gFett15 gFibrer3 g2 portioner1 banan4 ägg1 dl keso1 msk kokosmjöl2 krm vaniljpulver1 tsk bakpulverTillredningBlanda ner ägg och banan i en mixerskål och mixa sedan till en jämn smet. 4 ägg
Jag har mitt recept på hallongrottor / syltkakor som grund men mandelmjöl tenderar till att bli lite mjukt så jag adderar till både kokosmjöl och fiberhusk