Hallonglasyr recept

3 Spara
Mazarinpaj med hallonglasyr

Mazarinpaj med hallonglasyr

Denna Mazarinpaj gjorde jag faktiskt i julas och det var riktigt, riktigt god vill jag minnas. Det var ett tag sedan jag bloggade med ett söt och gott recept, så här kommer det, lagom till Alla Hjärtans dag
15 Spara
Kaka på nytt vis

Kaka på nytt vis

Jag behövde göra en kaka utan gluten. Så jag gjorde om en mazarinkaka. Mandelkaka med hallonglasyr. 200 g mandelmjöl, 3 ägg, 1 1/2 dl socker, 1 tsk bakpulver, 1-2 droppar bittermandelolja
9 Spara
Fluffiga Donuts

Fluffiga Donuts

Kavla ut degen och stansa ut donuts. Doppa donutsen. Doppa donutsen. Låt donutsen jäsa ytterligare 40-1 timma för att bli mindre kompakta och mindre fluffiga. Fritera donutsen på var sida (ca 1 minut på var sida
3 Spara
Chokladcupcakes

Chokladcupcakes

Muffins. Värm ugnen till 175°. Blanda smör och strösocker och rör sedan ner äggen, ett åt gången. Rör ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar
0 Spara
Hallon- och kolamazarintårta

Hallon- och kolamazarintårta

Hallonglasyr. Gårdagens mellomys blev en riktig höjdare. Kombinationen hallon och kola är väl beprövad och sviker inte den här gången heller <3
0 Spara
Mazarinkaka med hallonglasyr

Mazarinkaka med hallonglasyr

Sätt ugnen på 150°. Smält smöret. Riv mandelmassan. Vispa ihop ägg, bittermandelarom och mjölk i en skål. Tillsätt mandelmassa, socker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver under omrörning
2 Spara
smarrig glasyr!

smarrig glasyr!

Hallonglasyr - tillsätt några droppar essens & röd karamellfärg eller en msk hallonpuré. här hemma står kakfatet redo för besökare
13 Spara

Mazarinkaka med hallonglasyr

En av de sju sorters kakorna till min födelsedag blev den här mazarinkakan med hallonglasyr, tanken var till en början att göra en mazarintårta, men så tänkte jag att det kanske var smartare att göra i portions stora bitar istället och då hittade jag den här kakan
4 Spara

Napoleontårta

Tag ut två bottnar ur smärdegen, ca 22 cm i diameter. Lappa ihop degresterna till en tredje botten. Nagga bottnarna väl
1 Spara

Kurs med Sébastien Boudet

För att inte tala om hallonglasyren som vi hade på några av dem. Förra veckan hade vi kurs i skolan med ingen mindre än ”franske bagaren” Sébastien boudet
1 Spara

Rosa bakelser

Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 200 grader. Riv mandelmassan på rivjärn eller i en matberedare. Rör matfettet smidigt
1 Spara

Mazarinruta med hallon

Hallonglasyr. Sätt ugnen på 175°. Klä ugnens långpanna med bakpapper. Lägg sötmandeln med 1 dl av sockret i en matberedare och mal fint
Sökförslag och sidor