Jag bakade det med rågsurdeg, rågkross, solrosfrön och ett halv kilo rödavinbär. Särskilt röda. Mamma och moster kokar gelé och gör saft på dem för allt vad de förmår, men också vinbärsbuskarna kommer med nya klasar för var dag, och så mycket saft och gelé kan ingen koka
Det resulterade i sin tur i en magiskt god blandsaft. BlandsaftIngredienser. Rör sönder bären och tryck dem mot kastrullens kant så att saften kommer ut
Jag passade på att koka saft i veckan och det är verkligen lyxigt gott. Det finns många goda köpesafter men det blir ju aldrig samma sak som den man gör själv
• Stjärnanis kan du ha i en hallon eller rödavinbärs marmelad. Hallon & lakrits marmelad. Koka upp fruktkött och saft i kastrull låt sjuda i fem minuter
köp en god glass, gör ett litet fruktspett eller köp några färska hallon och blåbär till dekoration. Först ut är kolapaj med flingsalt, till det en yoghurt smaksatt med florsocker och sen några rödavinbär till
Jag gjorde min på vildkörsbär som blivit kvar efter sommarens saft- och syltfrenesi, vilket blev helt fantastiskt gott, men det går lika bra att göra den med vinbär, blåbär, hallon eller varför inte allt på en och samma gång
Persikosylt med hallon. Mosa vinbären mycket noga genom en sil så att all saft tas tillvara. Jag gillar verkligen vinbärssylt, men kan ibland tycka att man får lite för mycket kärnor på köpet när man gör den
Hallon och mynta. Rödavinbär och timjan. Svarta vinbär med några späda blad från busken. Frysta bär ger ifrån sig mer saft, så vill du ha riktigt mycket smak och färg på vattnet tar du såna
Smält smör, vispa ner saft och florsocker. 1sylt av tex hallon, rödavinbär, blåbär. 1saft tex av rödavinbär (du kan även använda gelé). Ta ut skalet, låt svalna 5 minuter, bred hallonsylt över och täck med mazarinmassa
Jag tycker om att variera och tanken var att det skulle blivit en cheesecake med jordgubbar, hallon, körsbär och rödavinbär under rabarbergelé – men allt fanns inte i mataffären… Den blev otroligt vacker och god med hallon och körsbär