Här kommer en paj i världsklass med underbara kombinationer av päron, hallon och en helt gudomlig kardemummasås (som för övrigt funkar klockrent till äppelpaj också)
Hallonkoktapäron. hallon. Tryck försiktigt ner ett päron i varje och strö hyvlad kokos runt om. Skala päronen och lägg dem i en kastrull tillsammans med hallon, vatten, socker, citronsaft och urskrapad vaniljstång
När såsen är tjockflytande häll den över päronen. 250 g hallon. 4 st päron. Mixa bären i en mixer eller matberedare med pressad citronsaft till en slät sås
x Ugnsbakad päron/vaniljgröt med kesokvarg, hallonsylt (mosade varma hallon), jordnötssmör och mandelsmör (i-landsproblem när man inte kan bestämma sig för vilket nötsmör man vill ha utan tar lite av båda)
Blanda bara ut med vatten, massor med is, frysta hallon & mango, färska jordgubbar och färsk mynta. Gårdagens vinkokta päron med chokladkräm gjorde oss inte besvikna och den nerkokta lagen som päronet kokat i vart som pricket över i
Kycklingen är bl a marinerad i hallon och apelsin. Hallonmarinerad kyckling. Hallonmarinerad kyckling. Mosa hallon tillsammans med vitt vin och apelsinsaft
sockerfri vit choklad (jag hade Cavaliers med smak av mango/hallon). Och idag hade jag mer än gärna slängt ihop en proteinrik matchaglass som serverats tillsammans med ett ugnsbakat päron med sockerfri choklad
Äpplen, päron och hallon kan du koka i en egen gryta till de är mosiga. Låt sötpotatisen koka i egen gryta med lite mer vatten eftersom den tar längre tid på sig än äpplen och päron