Krossa karamellerna till fint strössel, gärna i mixer. Chokladmousse med hallon och lakrits. Jag lade hallon i botten på varje skål och spritsade över moussen med en uppklippt engångspåse utan tyll
Tänker prova att göra viol/lakrits och hallon/choklad nästa gång. Att göra eget strössel kan ju verka lite "onödigt" då det finns att köpa i regnbågens alla färger
Och den kombinationen, med tillägg av hallon, är just vad dottern beställt till sin födelsedag. Avsluta med att strö över lite strössel, kakao eller lakritsgranulat
Som vanilj, hallon, aprikoser, dadlar eller lakrits … eller choklad …. Som strössel på glassen, i sallader eller yoghurten, som panering på fisk eller halloumi, som bas i glutenfritt bröd, som pudding när fröna fått svälla i vätska (havremjölk, mandelmjölk, mellanmjölk, yoghurt, kokosvatten, smoothie) över natten eller som här, i och på energibollar
Mixa avokado, banan och frysta hallon tills det är slätt. Gärna toppad med någon god sås, varför inte Calle och saltlakritssåsen och/eller annan spännande topping som strössel, nötter, kakor, godis, färsk frukt eller annat gott
Själv kan jag stolt berätta att min systerdotter Mathilde var med för två år sedan och kammade hem tredje priset, efter att ha varit med och bakat inför publik i Stockholm, med sin kladdkaka med hallon och lakrits
Det var blåbärs- & lime cakes, hallon- & lakrits cheesecake och en favorit i repris – Banoffeepie. Toppa med något ”strössel” eller dekorera med hallon