När ni gör smörkrämen och om ni väljer att använda frysta hallon istället för färska, låt dem då tina ordentligt så vätskan rinner av, annars riskerar smörkrämen att bli ”vattnig”
Smält smöret, låt svalna en aning om du värmt det till hett. Det blev därför en riktigt kladdig kladdkaka med plopp saltlaktrits som toppas med plopp saltlakritsganache och hallonsås
Så i dag efter jobbet passade jag på att baka några, det blev en biskvi med hallonsmörkräm som jag doppade i vit lakrits choklad och hade lite sprinkels på
kladdkakebotten, choklad- och lakritsmousse och hallonmousse. Hallonmousse. Choklad- och lakritsmousse. Choklad och lakrits är ju tacksamt ihop, och det är ju hallon och lakrits också, för att inte tala om hallon och choklad, därför fick tårtan bli en mix av de tre smakerna
Koka upp grädde, smör och sötning i en kastrull. De lite syrliga hallonen bryter perfekt av mot chokladen, och dessutom är smakkombinationen hallon och lakrits ofta mycket uppskattad
Rör om till en slät ganache och klicka ner smöret. en med ett skal av vit choklad, penslad med guldpulver och fylld med en passionsfruktsganache och en med ett skal av mörk choklad, ringlad färgad choklad i bottnet och fylld med hallon- och lakritsganache
Den som vill toppar dessutom lakritsglassen med färska hallon. En favoritglass i repris är just vad detta inlägg kommer att handla om - min krämiga lakritsglass med brynt smör
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. färska hallon. Idag bjöd jag mina gäster på kladdkaka med lakritssmak, en god kaka om man gillar kladdiga kladdkakor och om man såklart gillar lakrits
Blanda alla torra ingredienser först och lägg sedan till smör och hallonsaft. Jag beställde hem hallonpulver och saltlakritspulver för en vecka sen och det dök upp på posten i fredags