Hallon blåbärsmoussetårta recept

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten - LCHF

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten - LCHF

Hallon- och blåbärsmoussetårta på chokladkakebotten. När kakan är kall ställ lätt oljade overheadblad längs kanten i formen och toppa med blåbärsmousse som får stelna i kylen ett par timmar och därefter läggs hallonmoussen över som sedan får stelna ett par timmar innan kakan kan lossas ur formen och läggas på fat för att garneras klar
Hallon- och blåbärsmoussetårta

Hallon- och blåbärsmoussetårta

Passera hallonen genom en sil med hjälp av baksidan på en sked. 4 dl hallon. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar botten som mäter ca 23 cm i diameter
Nationaldagstårtan (kanske)

Nationaldagstårtan (kanske)

 Och vilka bär andas mer sommarsverige än hallon och blåbär (ok, jordgubbar, då). Hallon- och blåbärsmoussetårta med chokladbotten och drottninggelé Kladdkaksbotten 100 g smör 2 ägg 2 dl socker 1½ dl vetemjöl 2 krm salt 1 msk ljus sirap 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker Blåbärsmousse 200g blåbär 1 dl socker 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Hallonmousse 200g hallon 1 dl socker 3 äggvitor (1 dl) 2 dl vispgrädde 4 gelatinblad Gelé 50 g blåbär 50 g hallon ½ dl socker vatten 2 gelatinblad Instruktioner Botten Sätt ugnen på 175°C Smält smöret, vispa ägg och socker. Låt svalna Vispa äggvitorna med sockret till en blank styv marängsmet Vispa grädden Blanda den svalnade purén med grädden och vänd sedan ner marängsmeten Fördela blåbärsmoussen i springformen ovanpå kladdkakan, jämna till ytan noga Ställ i kylen så moussen börjar stelna Gör hallonmoussen på samma sätt som blåbärsmoussen Fördela den ovanpå blåbärsmoussen, jämna till ytan noga Ställ formen i kylen tills moussen har stelnat helt (kan ta några timmar) Gelé Lägg gelatinbladen i kallt vatten Värm bären i en kastrull så de saftar sig, passera dem genom en sil Tillsätt socker och fyll upp med vatten till 2 dl Värm blandningen, krama ur gelatinbladen och lägg i dem, rör tills de smält Låt blandningen svalna och häll sedan över den kalla moussetårtan Ställ i kylen tills gelén stelnat 100 g smör. 4 gelatinblad Hallonmousse. 200g hallon. 50 g hallon
Hallonmoussetårta

Hallonmoussetårta

Receptet har jag hittat hos Jennie på Kalasgott, fast hennes tårta var en blåbärsmoussetårta. Hallonmoussen

Hallon- och blåbärsmoussetårta

Passera hallonen genom en sil med hjälp av baksidan på en sked. Färska hallon. Ca 4 dl hallon. Sätt ugnen på 200°